Bora Yıldız kim? Bora Yıldız hapiste mi, kaç yıl ceza aldı?

Adnan Oktar davasında yargılanan isimlerden biri de Bora Yıldız'dı. Yıldız'ın yargılama sonucunda ne kadar hapis cezası aldığı veya şu andaki durumunun ne olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Bora Yıldız kim? Bora Yıldız hapiste mi?

Bora Yıldız'ın kim ve nereli olduğu soruları merakla sorulurken, neden cezeavinde olduğu, kaç yıl hapis cezası aldığı da merak ediliyor.

BORA YILDIZ KİM, KAÇ YIL HAPİS CEZASI ALDI?

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar örgütüne yönelik açılan davada adı geçenlerden biri de Bora Yıldız'dır.

Tam adı Bora Can Yıldız'dır. Yıldız İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlamasının ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. Adnan Oktar'ın birçok televizyon programına ve videolarına katılan ve onun görüşlerini destekleyen Bora Yıldız, 2018 yılında Türk hükümeti tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucu gözaltına alındı. Ardından çeşitli suçlamalarla yargılanan Yıldız ve Adnan Oktar'ın grubu, mahkeme kararıyla suçlu bulundu ve çeşitli suçlamalar nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Bora Yıldız kim
Bora Yıldız

 

İddiaya göre "Kedicik Belgeseli"nde, özellikle örgütün kız tavlama imamı olarak bilinen Bora Yıldız, izleyiciler tarafından büyük bir merakla incelenen isimlerden biri haline geldi. Belgeselde işlenen konularla ilgili büyük ilgi ve merak bulunuyor.

Bora Yıldız, Adnan Oktar'ın düşüncelerine açık bir destek veren bir isimdir ve çeşitli televizyon programlarına ve videolarına katılmıştır. Ancak, 2018 yılında Türk hükümeti tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda Adnan Oktar ve grubu gözaltına alınmış ve çeşitli suçlamalarla yargılanmışlardır. Bu sürecin sonunda, Adnan Oktar ve birçok destekçisi mahkum edilmiş ve hapis cezasına çarptırılmıştır.

Özellikle Yıldız isimli tutuklu sanık, örgütün kız tavlama imamı olarak bilinir ve 10 yıl 107 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu davanın sonucu, Adnan Oktar ve grubunun hukuki sürecinin bir parçası olarak büyük yankı uyandırmıştır.

ADNAN OKTAR DAVASINDA SON DURUM

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de açıkladığı kararında, örgüt yöneticisi olmak suçundan yargılanan sanıklar Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna'ya ayrı ayrı 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetmişti.

Mahkeme, 107 sanığa "örgüt üyeliği" suçundan 4 yıl 6'şar ay, 20 sanığa da "örgüte üye olmak", "gerçeğe aykırı mal bildirme", "örgüte yardım etme", "suçluyu kayırma", "ruhsatsız silah taşıma" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 8 aydan 11 yıl 3 aya kadar değişen sürelerde hapis cezası vermişti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 12 sanığa "örgüte üye olmak" suçundan 11'er ay hapis cezası veren mahkeme, bu sanıklarla ilgili hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını karara bağlamıştı.

Sanık Mustafa Kuşçu, Ozan Süer ve Turgut Aksu’nun tahliyesine hükmeden mahkeme, Bahadır Köseoğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını kararlaştırmıştı.

Sanıklardan 3'ünün tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme, tutuksuz sanıklar Ahmet Bürke, Dolunay Tezin, Hüseyin Alpar Sayın, Sibel Yılmaztürk, Şecaaddin Çelikler, Eşref Nuri Yakışan, Mehmet Murat Atmaca ve Deniz Tanık'ın tutuklanmalarına karar vermişti.

Bir kısım sanıkların bazı suçlardan beraatini kararlaştıran heyet, 80 sanığı ise çeşitli suçlardan 3 yıl ile 36 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırmıştı.

CEZALAR İSTİNAF TARAFINDAN ONANDI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Adnan Oktar organize suç örgütü davasında 14 sanık hakkında verilen 8 bin 658'şer yıl hapis cezası ile çeşitli suçlardan cezalandırılan diğer sanıklar hakkındaki hükmü hukuka uygun buldu

Yorumlar

Uğur Çok az hapis cezası yemişler. böyle adamlara ömür boyu ceza vermek lazımdı