"Bolu'da yaz" filme çekildi

- Kentin doğal güzelliklerini tanıtan"Dört Mevsim Bolu" projesinin son filmi "Yaz"ın çekimleri tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
"Bolu'da yaz" filme çekildi

BOLU (AA) - Bolu'nun doğal güzelliklerinin mevsimler eşliğinde tanıtıldığı "Dört Mevsim Bolu" projesinin son filmi olan "Yaz" çekildi.

Bolu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehrin turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla başlatılan proje, "Sonbahar", "Kış" ve "İlkbahar" filmlerinin ardından "Yaz" filmiyle serisini tamamladı.

Bir ay boyunca kentin ayak basılmadık toprağını bırakmayan çekim ekibine, Bolu’nun doğal güzelliklerini tanıtmak için büyük emek harcayan, heyecanı ve enerjisiyle yeni keşif rotaları çizen belediye çalışanı Muzaffer Yıldırım kılavuzluk yaptı.

Filmin yönetmenliğini NTV, TRT gibi televizyonlarda da yönetmenlik yapan ve çok sayıda ödüllü belgesel çekimine imza atan Zülküf Aydın gerçekleştirirken, Türkiye’de çok sayıda belgeselin sesi olan ünlü tiyatrocu Mehmet Atay da seslendirme yaptı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yaz" filminin de diğer mevsimleri anlatan çekimler kadar beğeni toplayacağına inandığını belirtti.

Bolu’da dört mevsim en güzel şekliyle yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Bu öz güvenle, doğayı koruma-kullanma dengesini gözeterek dünyaya açılmalıyız. Bolu Belediyesi olarak da yaptığımız tam olarak bu. Bolu’da daha tanıtılacak nice doğal zenginliğimiz var. Gelecek kuşaklar için bunlara sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

İngilizce, Rusça, Arapça versiyonları da yapılacak tanıtım filmleri ile Türk cumhuriyetlerinden Rusya’ya, Avrupa’dan tüm dünyaya Bolu’nun cennet doğasının tanıtılması hedefleniyor.

Proje kapsamında çekimleri tamamlanan filmler, turizm büroları, acenteler, Türkiye'nin tanıtımı konusunda çalışan STK’lar ve elçilikler gibi çok sayıda kuruluşa gönderilmeye başlanacak.

Yorumlar