Bölücü kebapçılar kim, Bahçeli kime bölücü kebapçılar dedi?

Bölücü kebapçılar kim, Devlet Bahçeli kim için bölücü kebapçılar dedi, konunun aslı nedir? İşte MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "bölücü kebapçılar" çıkışının perde arkası:

Google Haberlere Abone ol
Bölücü kebapçılar kim, Bahçeli kime dedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 5 Ekim 2021 Salı günkü olağan grup toplantısında yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündem oldu.

Bahçeli grup konuşmasının bir yerinde, "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadelerin kullandı.

Bahçeli'nin bu açıklaması sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı.

Herkes Bahçeli'nin kimi kasttetiğini, kime bölücü kebapçılar dediğini merak ederek araştırma ve soruşturmaya başlarken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, paylaştığı fotoğrafla konuya açıklık getirmeye çalıştı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün düzenlenen grup toplantısındaki sözleri siyaset gündeminde tartışma yarattı.

Bahçeli, "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadeleriyle kafaları karıştırdı. MHP liderinin bu sözlerle kimi kast ettiği merak ediliyordu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, paylaştığı fotoğrafla kafa karışıklığını giderdi.

Yönter, HDP'nin yönetici ekibi ve PKK elebaşı Cemil Bayık'ın kebap yediği anların fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafta, bir yer sofrası etrafında toplanan HDP Eski Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Milletvekilleri Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın kebap yediği görülüyor.

Yönter, paylaştığı fotoğrafın üzerine de "Bölücükebapçılar" etiketini düştü.

Bölücü kebapçılar kim, Bahçeli kime bölücü kebapçılar dedi?
Bölücü kebapçılar kim, Bahçeli kime bölücü kebapçılar dedi?

 

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba ise CHP'lilerin kebap yerken çekilmiş bir fotoğrafını aynı etiketle paylaştı.

MHP'den birçok ismin de söz konusu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüldü.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Bahçeli'nin açıklamalarına, "Bu ülkede kebapçıları bölücü ilan eden bir Genel Başkan var. Hatta bu Genel Başkan kebapçılar diyarından. Yarın sıra kimde diye simitçiler ve oto galericiler tedirgin" ifadeleriyle tepki gösterince MHP'li Yönter şu ifadelerle cevap verdi: O "Bölücü kebapçıların umudusun, serokusun...Allah yalanından, iftirandan, itibarsızlığından Türk milletini korusun..." 

 

 

Yorumlar