Bolivya'nın ardından Kolombiya'da protestolar

Bolivya'da seçimlere hile karıştığı iddialarının ardından başlatılan protestolardan sonra Devlet Başkanı Evo Morales istifa etmek zorunda kalmıştı. Protestolara gündeme gelen Güney Amerika ülkelerine Kolombiya'da eklendi. Kolombiya'da süren hükümet karşıtı protestolarda 3 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol
Bolivya'nın ardından Kolombiya'da protestolar

Kolombiya'da süren protestolarda 3 kişi hayatını kaybederken 122 kişi ise yaralandı.

GENEL GREV İLAN EDİLDİ

Ülkede işçi sendikaları, öğrenci grupları, çeşitli yerli topluluklar ve yüzlerce sivil toplum kuruluşları genel grev çağrısı yaptı.

Genel grev çağrısının ardından alınan karardan sonra başkent Bogota başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde toplanan kalabalık hükümet karşıtı protestolar düzenledi.

Başkent Bogota'da şiddet eylemlerine dönüşen ve polisle göstericiler arasında çatışmalara neden olan gösteriler sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

HÜKÜMET DİYALOG MASASINA OTURACAK

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ülkede devam eden, 3 kişinin öldüğü, 122 kişinin ise yaralandığı protestoların ardından hükümetin sosyal ve siyasi kesimlerle diyalog masasına oturacağını açıkladı. Öte yandan Bogota'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BOLİVYA'DA PROTESTOLAR ŞİDDET EYLEMLERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'da Evo Morales'in yeniden seçimleri kazanarak devlet başkanı olmasının ardından seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden muhalifler sokağa dökülmüştü. Önü alınamayan protestoların ardından ordu Morales hakkında tutuklama kararı çıkartmış Morales ise Meksika'nın iltica teklfini kabul ederek ülkeden ayrılmıştı.

Yorumlar