Boğaziçi Köprüsü'nün adı şehitler için değiştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı 3 saat 20 dakika sürdü

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi Köprüsü'nün adı şehitler için değiştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 3 saat 20 dakika sürdü.

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor. Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Başkanlığı'nda Beştepe'de yapılan liderler zirvesinden Yeni Anayasa için mutabakat sağlandığını söyledi. 

Bakanlar Kurulu'nda ise OHAL'in konuşulduğunu belirten Başbakan Yıldırım, OHAL'in uygulanmasında şu ana kadar bir sorun yaşanmadığını belirterek, OHAL'in devlete yönelik olduğunu ifade etti. 

Başbakan Yıldırım, darbe girişiminin doğurduğu sonuçları süratle ortadan kaldırmak için OHAL'in ilan edildiğini ifade ederek ülkede herhangi bir olağanüstü halin söz konusu olmadığını belirtti. 

Yıldırım, meydanlardaki vatandaşların siyasi parti gözetmeksizin demokrasinin korunması adına nöbetler tuttuğunu kaydetti. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: Bilindiği gibi Arnayasa 121. maddesine göre OHAL ilan edildi. Buna göre gerekli bütün tedbirler alınıyor. Bugün yeni kararlar alındı. 

Buna göre; Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı İçişleri Bakanlığı'na tam olarak bağlanacak. Bununla ilgili kararname yayınlanacak. 

İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması kararlaştırıldı. 

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü olarak değiştirildi. 

Yorumlar