Boeing'in THY uçağı skandalında yeni gelişme

Amerikan Boeing firmasının Hollanda'da kaza yapan THY uçağıyla ilgili imza attığı skandal hakkında soruşturma başlatıldı. Hollanda Temsilciler Meclisi soruşturmayı yürütecek.

Google Haberlere Abone ol
Boeing'in THY uçağı skandalında yeni gelişme

Hollanda Temsilciler Meclisi, Amerikan Boeing firması ve THY uçağının yaptığı kazayla ilgili soruşturma kararı aldı. Amerikan basınında yer alan haberlerde, Boeing firmasının, Hollanda'da meydana gelen uçak kazasında, hatanın büyük oranda uçağın sisteminde olmasına karşın, THY pilotunun sorumlu tutulması yönünde rapor hazırlanmasını sağladığı ileri sürülüyordu.

Hollanda, skandalın ortaya çıkmasından sonra harekete geçme kararı aldı. Buna göre Hollanda Temsilciler Meclisi hem iddia makamını hem de Boeing firmasını dinleme kararı aldı. Meclis, ABD2li New York Times gazetesinde yer alan iddiaları araştırmak için bir komisyon oluşturdu.

Komisyon, iddialara ilişkin olarak 10 yıl önceki kazada yetkili konumda olan tarafları da dinleyecek. Bu bağlamda 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing firmasının Başkanı ve CEO'su David Callhoun da çağrıldı.

Özel oturumda, "THY uçağının düşüşünde, Boeing'in sistemsel tasarım hatalarının da etkili olduğu" yönünde hazırladığı raporun sümen altı edildiğini iddia eden Prof. Dr. Sidney Dekker de dinlenecek.

Yorumlar