BoE Başkan Yardımcısı Broadbent’ten piyasa değerlendirmesi

- İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Broadbent: - "Hisse senetleri piyasaları yükselir ve alçalır. Bu çapta bir fiyat düzeltmesi yaklaşık olarak her 18 ayda bir olabilir" - “Eğer bana 'bu bir şekilde 2007’de olanlarla paralellik taşıyor mu?' diye sorarsanız, size hayır cevabını veririm"

Google Haberlere Abone ol
BoE Başkan Yardımcısı Broadbent’ten piyasa değerlendirmesi

LONDRA (AA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, hisse senetleri piyasalarındaki satış dalgasının 2007 yılından farklı nitelikte olduğunu söyledi.

BBC Radyo 4’e piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren Broadbent, “Hisse senetleri piyasaları yükselir ve alçalır. Bu çapta bir fiyat düzeltmesi yaklaşık olarak her 18 ayda bir olabilir. Çok olağan dışı değil.” ifadelerini kullandı.

Son dönemde özellikle ABD piyasalarındaki sert satış dalgasının finans krizindeki koşullarla benzerlik taşımadığının altını çizen Broadbent, “Eğer bana 'bu bir şekilde 2007’de olanlarla paralellik taşıyor mu?' diye sorarsanız, size hayır cevabını veririm. Bence ikisi arasında çok büyük farklılık var. Özellikle ABD’de olmak üzere hisse senetleri piyasaları son 12 ay içerisinde çok fazla yükselmişti. Bugün bile aslında sadece birkaç ay önceki noktaya geri gelmiş durumdayız.” şeklinde konuştu.

Dün politika faiz kararının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, "Faizleri kademeli bir şekilde olmakla birlikte daha hızlı ve kasım ayındaki tahminimizden daha fazla artırmamız gerekebilir.” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar