Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 gündür aralıklarla etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle 20'ye yakın evi su bastı, bazı araçlar gölete dönen yolda mahsur kaldı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, kuvvetli sağanak nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi.

İlçede son 4 gündür aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Bitez, Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerinde su baskınları yaşandı. Turgutreis Mahallesi'nde ilk belirlemelere göre 20'ye yakın evi su bastı. Evlerin bodrum katlarını dolduran sular nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kadıkalesi mevkisinde bazı araçlar mahsur kaldı. Araç sürücülerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ile Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekipleri yardım etti. İş makineleri de yolda oluşan suları tahliye edebilmek için çalıştı.

Yalıkavak Mahallesi'nde oluşan toprak kayması nedeniyle kaya parçaları bir sitenin bahçesine düştü. Olayda yaralanan olmadı. Kadıkalesi mevkisindeki bazı tarım arazileri de adeta gölete dönüştü.

- "İki çocuğum evden çıkamıyor"

Aynı bölgede yaşamını sürdüren ve yakındaki sitede bahçıvan olarak çalışan Mesut Yurcu ve ailesi de yağıştan olumsuz etkilendi.

Evinin önündeki 50 santimi aşan su birikintisi nedeniyle çocuklarını dışarı çıkartamayan Yurcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sıkıntıyı her yoğun yağışta yaşadıklarını söyledi.

Yurcu, yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, "Çocuklarım evde mahsur kaldı, çıkamıyor. Sadece ben çizmelerimle çıkabiliyorum. Her şiddetli yağışta mağdur oluyoruz. Bir türlü bir çözüm bulamadılar. Derelerden taşan su burayı bu hale getiriyor." diye konuştu.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 4 günde ilçede metrekareye 100 kilogram yağışın düştüğünü bildirdi. Sağanağın bu akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi.

Yorumlar