Bodrum'da hırsız-polis kovalamacası

- Kaza yapınya yakalanan 5 zanlı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da hırsız-polis kovalamacası

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, çalıntı plaka taktıkları kiralık otomobille hırsızlık yaptıkları iddiasıyla polis ekiplerince takibe alınan ve kaza yapınca yakalanan 5 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bodrum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, Çarşı Mahallesi'ndeki bir marketten yaklaşık 13 bin liralık malzeme çalınması üzerine çalışma başlattı.

Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeyen polis ekipleri, hırsızlıkta kullanılan otomobilin marka ve modelini ve şahısların eşkalini tespit ederek MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Plaka Tanıma Sistemi sayesinde aracın ilçeye giriş-çıkış saatlerini de belirleyen ekipler, şüphelilerin aracın orijinal plakasının üzerine Bodrum'daki bir aracın plakasını takarak kullandıklarını ve hırsızlığı bu şekilde yaparak ilçeden ayrıldıklarını tespit etti.

Hırsızlık şüphelilerinin birkaç gün sonra aynı araçla bu kez orijinal plakayla ilçeye giriş yaptığının tespiti üzerine, araç polis ekiplerince takibe alındı.

Bodrum-Milas karayolunda üç ekip tarafından durdurulmaya çalışılan şüpheliler, polis barikatına çarparak kaçtı. İçerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, Milas istikametinde bir tıra çarptıktan sonra durdu.

Kazadan yara almadan kurtulan şüpheliler, polis ekiplerince yakalandı.

Polisteki işlemlerinin ardından "iş yerinden hırsızlık, otomobilden hırsızlık, açıktan hırsızlık ve mala zarar vermek" suçlarından adliyeye sevk edilen D.A, F.İ, M.S, E.B. ve H.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Yorumlar