BM'den Türk Kızılayı'na ziyaret

- BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mueller: - "Türkiye’nin Suriyeli sığınmacıları kabulünde gösterdiği fedakarlık ve cömertliğin farkındayız" - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "BM ile iş birliğimizin devam etmesi noktasında kararlılığımızı vurguluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
BM'den Türk Kızılayı'na ziyaret

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ı ziyaret etti.

Kızılay Genel Merkezi'nde bir araya gelen Kınık ve Mueller, görüşme öncesi basına açıklama yaptı.

Suriye krizinin ortaya çıkmasından sonra sınır ötesi yardımların planlanması konusunda BM ile yakın ilişkilerde bulunduklarını aktaran Kınık, BM'nin, Kızılay'ın yardımlarına çok ciddi fon desteği verdiğini söyledi.

BM'nin farklı kuruluşlarıyla yurt dışında yürüttükleri birçok program olduğunu dile getiren Kınık, "BM ile iş birliğimizin devam etmesi noktasında da kararlılığımızı vurguluyoruz." dedi.

- "Türkiye'nin gösterdiği fedakarlık ve cömertliğin farkındayız"

Mueller de insani yardım alanında Türkiye’nin ikinci büyük donör olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin Suriyeli sığınmacıları kabulünde gösterdiği fedakarlık ve cömertliğin farkındayız.” ifadesini kullandı.

Mueller, Türk Kızılayının sığınmacılara yönelik yardımlarının yanı sıra Somali, Pakistan, Yemen, Sudan ve Bangladeş gibi ülkelerde yaptığı yardımların da oldukça dikkat çekici olduğunu vurguladı.

BM’nin insani yardım alanında Türk Kızılayı ile iş birliği yaptığını söyleyen Mueller, “Özellikle nakit yardım olan Kızılay Kart programı, ulaştığı kişi sayısı açısından dünyada bir rol model teşkil etmektedir.” diye konuştu.

Mueller, "Suriye'ye insani yardım konusunda Türk Kızılayının sınır ötesi operasyonlara vermiş olduğu destek nedeniyle özellikle teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Kınık - Mueller'in görüşmesinde, insani yardım, göç meselesi ve dünyada yaşanan insani krizler konusunda çözüm önerileri ele alınacak.

Yorumlar