BM'den sonra Beyaz Bayrağa da saygı yok

Malta'nın BM Daimi Temsilcisi Frazier: "BM bayrağını göz ardı edenler şimdi beyaz bayrağa aynısını yapıyor"

Google Haberlere Abone ol
BM'den sonra Beyaz Bayrağa da saygı yok

Malta'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vanessa Frazier, İsrail ordusunun beyaz bayrak sallayan İsrailli esirleri vurmasıyla ilgili, "BM bayrağını göz ardı edenler, şimdi beyaz bayrağa aynısını yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Frazier, konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu.

Malta'nın BM Daimi Temsilcisi, BM'nin mavi bayrağının altındaki tüm kişilere uluslararası hukuk uyarınca koruma sağladığını anımsattı.

Bunun Gazze'de son dönemde tamamen göz ardı edildiğinin altını çizen Frazier, "BM bayrağını göz ardı edenler şimdi beyaz bayrağa aynısını yapıyor." ifadelerini kullandı.

Beyaz bayrağın ateşkes ve teslimiyet anlamına geldiğine dikkati çeken Frazier, beyaz bayrak sallanması halinde hedef alınmayacağını anımsattı.

Frazier, diğer bir paylaşımında ise İsrail askerlerinin kiliseye sığınan masumları hedef almasına tepki gösterdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi ve İsrail ordusunun acilen olayı soruşturması gerektiğini kaydeden Frazier, "Şimdi ateşkes istiyoruz." çağrısında bulundu.

- İSRAİL ORDUSU, İSRAİL ESİRLERİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail ordusunun, dün Gazze'de "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurduğu İsrailli esirlere ellerinde beyaz bayrak taşımalarına ve vücutlarının üst kısmı çıplak olmasına rağmen ateş ettiği ortaya çıkmıştı.

İsrail ordusunun olayla ilgili yaptığı ön soruşturmanın sonuçları yerel medyada yer aldı.

Buna göre Gazze Şeridi'nin Şucaiye Mahallesi'nde "Hamas'ın elinden kaçmayı başaran 3 İsrailli esirin" elinde beyaz bayraklar vardı ve vücutlarının üst kısmı çıplaktı. İsrail askerleri, ellerinde salladıkları beyaz bayraklara ve tehlike arz etmediklerini göstermek için vücutlarının üst kısımları çıplak olmasına rağmen esirlere ateş açarak öldürdü.

Soruşturma sonucuna göre, esirleri fark eden asker bunun "Hamas tarafından düzenlenen bir tuzak olduğuna inandı ve üzerlerine ateş açtı." Söz konusu asker aynı zamanda diğer askerlere de "teröristler" diye bağırarak yardım istedi.

Bunun sonucunda vurulan 2 İsrailli esir orada öldü, diğeri de çıktığı binaya yaralı olarak kaçmayı başardı. İsrail ordusu soruşturmasına göre askerlerin komutanı ateşi durdurma emri verdi. Bu esnada askerler bir kişinin İbranice olarak "Yardım edin" diye bağırdığını duydu. Bundan birkaç dakika sonra yaralı olarak içeri kaçan İsrailli esir dışarı çıktı, ancak askerler tekrar ateş ederek onu da öldürdü.

Bu kişilerin cenazeleri daha sonra İsrail'e getirildi ve üçünün de İsrailli olduğu anlaşıldı.

Yorumlar