BM'den Nijerya'daki Kamerunlu göçmenler için uyarı

- BMMYK, Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki çatışmalar nedeniyle komşu ülke Nijerya'ya göç eden binlerce kadın ve çocuk için acil önlem çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
BM'den Nijerya'daki Kamerunlu göçmenler için uyarı

ABUJA (AA) - BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Kamerun'un güneybatısındaki çatışmalar nedeniyle Nijerya'ya göç edenler için acil önlem alınması uyarısında bulundu.

BMMYK Sözcüsü William Spindler, Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki çatışmalar nedeniyle çoğu kadın ve çocuk binlerce kişinin komşu ülke Nijerya'ya göç ettiğini söyledi.

Spindler, "Nijerya'nın Cross River eyaletine binlerce kişi göç etti ve bunların yüzde 80'ini kadın ve çocuklar oluşturuyor." dedi.

Bazı erkek ve kız çocuklarının yanlarında aileleri olmadan Nijerya'ya geçmeye çalıştıklarına işaret eden Spindler, "BMMYK olarak Nijerya'ya kaçan ve kayıt altına alınmamış binlerce çocuğun zorla çalıştırıldığına ya da okula gidemediklerine dair raporlar alıyoruz." diye konuştu.

Spindler, BMMYK olarak Nijerya hükümetiyle çalıştıklarını dile getirerek ailelerinden ayrılmış çocuklar için eğitim, güvenlik ve sağlık desteklerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Nijerya Göçmenlik Servisi verilerine göre, yaklaşık 15 bin Kamerunlu, Nijerya'nın Cross River eyaletine sığındı.

Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki ayrılıkçı gruplar, 1961-1972 yılları arasında federalizme geçişinin yıl dönümü nedeniyle 1 Ekim 2017'de "Ambazonya" adını verdikleri devleti kurduklarını açıklamış ve resmi dili de İngilizce ilan etmişlerdi.

Yorumlar