BM, Turmaks'ın Orta Afrika'da kurduğu hastaneden memnun

- Turmaks tarafından Ankara'da üretilen ve BM Orta Afrika Misyonunun kullanımı için Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurulan hastane, BM üst düzey yetkilileri ve sahadaki personeli tarafından bir çok defa BM'nin bugüne kadar kullandığı en iyi Level 2 Sahra Hastanesi olarak nitelendirildi

Google Haberlere Abone ol
BM, Turmaks'ın Orta Afrika'da kurduğu hastaneden memnun

İSTANBUL (AA) - Turmaks tarafından Ankara'da üretilen ve BM Orta Afrika Misyonunun kullanımı için bir yıl önce bu ülkeye kurulan hastane, BM üst düzey yetkilileri ve sahadaki personeli tarafından bir çok kez BM'nin bugüne kadar kullandığı en iyi Level 2 Sahra Hastanesi olarak nitelendirildi.

Turmaks'tan yapılan açıklamaya göre, Ruanda Savunma Bakanlığı tarafından geçen yıl sipariş edilen, kısa süre içerisinde üretilerek Orta Afrika Cumhuriyeti'nin sorunlu bölgelerinden Bria'daki BM kampında kurulumu tamamlanan hastane ilk yılını doldurdu.

Tasarımında BM Level 2 Sahra Hastanesi yönergeleri baz alınan, Turmaks fabrikasında üretim ve entegrasyonu tamamlanan ve anahtar teslim olarak tasarlanan hastane, geçen yıl tüm medikal cihazlar, mobilyalar ve destek sistemleri entegre bir paket olarak teslim edilmişti.

Açıklamada verilen bilgilere göre Sahra hastanesi kapasite olarak normal hastaneler düzeyinde bir cerrahi, tanı ve yatak kapasitesine sahip olarak dikkati çekiyor. Turmaks'ın özel patentli ürünü genişleyebilir konteyner içerisinde bulunan ameliyathanede entegre medikal gaz, hepa filtreli havalandırma, özel jeneratör bulunuyor. Diğer üniteler yoğun bakım, hazırlık ve sterilizasyon ile tam cerrahi imkan sağlanırken tanı açısından dahiliyede radyoloji, diş, KBB gibi imkanlar kullanımda. 20 yataklı hastanede tüm üniteler açık havaya geçmeden, kapalı, hijyenik bir düzende yer alıyor.

Hastane, tıbbi kapasitesinin yanında klima, jeneratör, özel elektrik sistemi, su arıtma, atık su sistemi, mutfak, yemekhane, tuvalet/duşlar, insineratör gibi destek sistemleri sayesinde kendine yeterli bir sistem olarak çalışmakta. bir senedir başarıyla hizmet veren Orta Afrika Cumhuriyeti Sahra Hastanesi, BM üst düzey yetkilileri ve sahadaki personeli tarafından bir çok defa BM'nin günümüze kadar kullandığı en iyi Level 2 Sahra Hastanesi olarak nitelendirildi.

Yorumlar