BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura Moskova’da

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: - "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi himayesinde anlaşmaya varılan kriterler doğrultusunda kapsayıcı bir diyalog için attığımız adımlar Türk, Rus ve İranlı liderler tarafından destekleniyor" - BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura: - "Riyad’da bir araya gelen muhalif grupların ortak bir muhalefet çatısı altında toplanabilmesini umut ediyoruz”

Google Haberlere Abone ol
BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura Moskova’da

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) himayesinde anlaşmaya varılan kriterler doğrultusunda kapsayıcı bir diyaloğu teşvik etmek istediklerini belirterek, "Bu girişimlerimiz Türk, Rus ve İranlı liderler tarafından da destekleniyor." dedi.

Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldiği Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın tüm çabasının, BMGK'nın Suriye'ye yönelik 2254 numaralı kararının uygulanması olduğunu söyledi.

Suriye krizinin çözümüne ilişkin farklı adımların da bu amaç uğrunda atılması gerektiğini dile getiren Lavrov, "Rusya, bu konuda BM ile senkronize bir şekilde ilerleme şansını önemsiyor." diye konuştu.

BMGK himayesinde anlaşmaya varılan kriterler doğrultusunda kapsayıcı bir diyaloğu teşvik etmek istediklerini anlatan Lavrov, "Ulusal Diyalog Kongresi'nin de böyle bir diyaloğun başlamasına ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bu girişimlerimiz Türk, Rus ve İranlı liderler tarafından da destekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mistura da Suriye'de siyasi çözüme doğru ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Riyad'da bir araya gelen muhalif grupların ortak bir muhalefet çatısı altında toplanabilmesini umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

Mistura'nın ziyareti kapsamında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla da görüşmesi bekleniyor.

Yorumlar