BM Genel Sekreteri Guterres Irak'ta

- Irak Başbakanı İbadi: - "BM ve BMGK ayrıca insanlığa karşı suç işleyen DEAŞ'a bağlı olanları yakalama kararı almalı" - BM Genel Sekreteri Guterres: - "Bölgelerini kurtararak uzlaşı ve istikrarı sağlamak için çalışan Irak ile birlikte çalışmaya kararlıyız"

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri Guterres Irak'ta

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Birleşmiş Milletler'den (BM), insanlığa karşı suç işleyen terör örgütü DEAŞ'a bağlı olanları yakalama kararı çıkarmasını istedi.

Bağdat'ta bulunan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ortak basın toplantısında konuşan İbadi, uluslararası topluma, kurtarılmış bölgelerde istikrarın sağlanması için ülkesine destek sunması çağrısında bulundu.

İbadi, "BM ve BMGK ayrıca insanlığa karşı suç işleyen DEAŞ'a bağlı olanları yakalama kararı almalı." dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres de, "Irak'a ziyaretim, tarihi bir anda gerçekleşen dayanışma ziyaretidir. Bölgelerini kurtararak uzlaşı ve istikrarı sağlamak için çalışan Irak ile birlikte çalışmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"Irak güçlerinin Musul'da DEAŞ'a karşı yakında zafer elde etmesini umuyoruz." diyen Guterres, "Sivillerin korunmasında sarf edilen çabadan dolayı memnunuz. Uluslararası toplum da Iraklıların verdiği kurbanları takdirle karşılıyor. İnsanlığa karşı suç işleyen DEAŞ'ın mutlaka cezalandırılması lazım." diye konuştu.

Yorumlar