BKM, müşteri deneyimini INETCO ile iyileştirecek

- INETCO, ödeme esnasında sorun yaşanması halinde müşteri daha çağrı merkezini aramadan sorunun merkezde anında tespit edilmesini ve müşteriye çözümle gidilmesini sağlıyor -BKM Genel Müdürü Canko: "Uygulamaya aldığımız INETCO, müşteriyi dijital dünyada yalnız bırakmamak üzere kurgulanmış bir ürün"

Google Haberlere Abone ol
BKM, müşteri deneyimini INETCO ile iyileştirecek

İSTANBUL (AA) - Bankalararası Kart Merkezi (BKM), müşteri deneyimini artırmak için yeni teknoloji çözümü INETCO'yu uygulamaya aldı. INETCO, ödeme esnasında sorun yaşanması halinde müşteri daha çağrı merkezini aramadan sorunun merkezde anında tespit edilmesini ve müşteriye çözümle gidilmesini sağlıyor.

BKM, ödeme sistemleri alanında teknolojik çözüm ve hizmetler sunan Printec şirketi ile yeni bir projeye imza attı. Yeni teknoloji çözümü INETCO, BKM Genel Müdürü Soner Canko ve Printec Ülke Müdürü Nazan Arıca'nın katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Printec tarafından geliştirilen ve BKM tarafından uygulamaya alınan INETCO ürünü, ödeme esnasında sorun yaşanması halinde müşteri daha çağrı merkezini aramadan sorunun merkezde anında tespit edilmesini ve müşteriye çözümle gidilmesini sağlıyor.

BKM Genel Müdürü Canko, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yabancı sermayeli kuruluşların gelmesini çok önemsediklerini ve yabancı sermayeli yatırımcıların Türkiye'de olmasının Türkiye'nin dünyaya açılması bakımından çok önemli bir konu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yüksek teknoloji kullanan bir ülke olduğuna işaret eden Canko, şöyle konuştu:

"Yüksek teknolojiyi nasıl daha verimli ve güzel kullanabiliriz diye çabalıyoruz. Yurt dışına çıktığımızda gerçekten bu çok iyi fark ediliyor. Avrupa'da ATM'lerde hala tek ekran görüyoruz ve yaşını tahmin etmek mümkün değil. Hala CHIP and PIN teknolojisine geçmediklerini, kartları manyetik okuyuculardan geçirdiklerini ve çok ciddi güvenlik sıkıntılarıyla mücadele ettiklerini görüyoruz. Türkiye, dünya üzerinde finans sektöründe özellikle yüksek teknoloji kullanan çok önemli bir pazar."

Canko, müşteri deneyimi yönetimi, dijital süreçlerin kontrolü ve işlem izleme aracı gibi unsurların tamamının aslında dijital müşterinin döngüsü olduğunu kaydetti.

Dijital müşterinin tecrübesinde ve döngüsünde yaşadıklarını iyileştirmek adına izlemek ve basitleştirmek gerektiğine dikkati çeken Canko, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca güvenlik, müşteri deneyiminin en önemli parçası. Dijital dünya aslında fiziksel dünyadan hiç farklı değil. Geri bildirimleri tek tek dinleyerek bir yere varamıyorsunuz. Dijital bir çözüm lazım. O dijital çözümün onları izleyip, bir yere kaydedip işi yönetenlere bir geri bildirim vermesi gerekiyor.

Eğer müşterinin yerine kendimizi koymazsak ve onu INETCO ürününün yaptığı gibi çözümlerle denetlemezsek, takip etmezsek, müşteriyi dijital dünyada yalnız bırakmış, kötü tecrübelere atmış oluyoruz. Bugün konuştuğumuz INETCO uygulaması, müşteriyi dijital dünyada yalnız bırakmamak üzere kurgulanmış bir ürün."

-"İşlem dataları anahtar niteliğinde"

Printec Ülke Müdürü Arıca da Türkiye'deki hedeflerinin, sundukları hizmet ve çözümlerle teknolojinin her alanında değer yaratarak, iş ortaklarını başarıya taşımak olduğunu söyledi.

Printec'in Türkiye'deki tüm iş ortaklarına ve ülke ekonomisine katma değerli hizmetleriyle büyük faydalar sağlayacağına inandıklarını dile getiren Arıca, şu ifadeleri kullandı:

"Artık müşteri deneyimi ölçümleniyor. Gerçekleşen her işlemin bir hikâyesi var. İşlem dataları müşteri yaşam döngüsündeki her bir temas noktası ile bağlantı kuran anahtar niteliğinde. Her bir işlem datası, içeriğinde müşteri deneyiminin nasıl olduğu, network ve uygulamaların nasıl yanıtladığı ve her işlemin gelir içerisindeki iş hacminin ne olduğu bilgilerini barındırıyor.

Bu çok kıymetli bilgiler bizlere yeni gelir modellerini tanımlamamızı, müşteri ilişkilerimizin derinleşmesini ve düşük maliyetli hizmet vermemizi sağlıyor. IT yönetiminde pazarlamanın daha çok üzerinde durduğu konu, doğru kanala doğru hizmet. Sorun yaşanırken müşteri daha çağrı merkezini aramadan sorunun merkezde anında tespit edilip müşteriye çözümle gidilmesi önemli. Daha akıllı kararlar bizi yatırımlara götürür. Nasıl şubenin nereye kurulacağı kararı veriliyorsa ATM'nin nereye kurulacağı yönünde önemli verilerin de olması gerekiyor. INETCO yazılım ürünümüz, bütün bu bilgilerin monitör ve analiz edilmesini sağlıyor."

Arıca, BKM'nin Türkiye'deki ilk müşterileri olduğunu ifade etti.


Yorumlar