"Bizden CHP'ye oy yok" dediler

Türkiye Komünist Partisi, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkaracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
"Bizden CHP'ye oy yok" dediler

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, yerel seçimlerde ne Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ne de Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) desteklemeyeceklerini açıkladı. Okuyan, "CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok." dedi.

CHP'NİN YEREL SEÇİM UMUDU VE İTTİFAKLAR

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Genel Seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası CHP, umutlarını yerel seçimlere bağlamış durumda. "İstanbul ittifakı" olarak adlandırılan seçim stratejisine rağmen, 8'li koalisyonun önemli unsurları İYİ Parti ve DEM, kendi adaylarını çıkarma kararı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı bu süreçte duyuruldu.

TKP'NİN KARARI VE MUHALEFETE ELEŞTİRİ

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyeceklerini belirten Okuyan, "Biz her seçimde ‘Aman AK Parti kazanır’ diye CHP’yi destekleyeceksek zaten kendi varlığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor." ifadesini kullandı. TKP, bu kararın DEM Parti için de geçerli olduğunu bildirdi.

CHP'NİN SOL POLİTİKALAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

"Türkiye’de solculuğun çok uzun süredir unutulduğu" ifadesini kullanan Okuyan, CHP'nin Türkiye solu üzerine kurduğu baskı ve gölge ile solun etkisini büyük ölçüde azalttığını dile getirdi. Okuyan, "Bu operasyona sonraki yıllarda HDP eklendi, şu anda Türkiye toplumu baktığında sağı görüyor, sonra tekrar sağı görüyor.“ şeklinde konuştu.

TKP'NİN SEÇİM POLİTİKASI

Okuyan, yerel seçimlerde Sol Parti, EMEP, TİP gibi partilere destek vereceklerini belirtti. Bununla birlikte, "Bu seçimde CHP’ye oy vermeyeceğiz. Bu kararımız HDP için de geçerli." dedi ve ekledi: "Zaten şimdiye kadar TKP, CHP’ye hiçbir seçimde oy vermedi buna İmamoğlu da dahil."

Yorumlar