Bitlis'te binlerce kişi terörü lanetledi

- Soğuk havaya rağmen bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve binlerce vatandaş, terör örgütü PKK ve hain saldırılarını protesto etti - Bitlis Valisi Çınar: "Türkiye, kökleri binlerce yıl derinlere inen, büyük medeniyetler ve onlarca devlet kurmuş ve hep adil olmuştur. Vatan hepimiz için çok önemlidir. Namustur, gelecektir, varlığımızın devamıdır"

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te binlerce kişi terörü lanetledi

BİTLİS (AA) - Bitlis'te, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşte binlerce vatandaş terör örgütü PKK'yı protesto etti.

Bitlis-Tatvan Karayolu'nun Üçyol mevkisinde il merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşlar, oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önüne geldi.

Bitlis Valiliği ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde son dönemde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen kalabalık, soğuk havaya rağmen ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek, terör örgütünü lanetledi.

Burada düzenlenen "Teröre Karşı Milli Birlik Mitingi"nde konuşan Vali Ahmet Çınar, Türkiye'nin büyük bir saldırı altında olduğunu söyledi.

Yeryüzünde ayakta kalmış tek İslam ülkesi ve devletinin Türkiye olduğunu vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:

"Türkiye, egemenlerin tamamının emirlerinden ve kontrolünden çıktığı ve bütün İslam ümmeti adına dik durmaya başladığı için topyekun saldırı altındayız. Çanakkale'ye gelen emperyalistler, zalimler, dünyanın mafyası, zulmedenler, fitneciler, Allah'ın lanetlediği bu devletler, bugün hepsi bir olmuş, Suriye ve Irak'ta kıyımıza yanaşmışlar. Aynı amaç ve hedefle 100 yıl öncekine göre teknolojilerini de biraz daha geliştirerek, fitnelerine teknolojiyi de katarak ülkemize saldırmış durumdalar.

Ama şunu hepimiz biliyoruz ki; Türkiye dünya mazlumlarının, dünya İslam ümmetinin, dünya Müslümanlarının umudu ve duasında olan bir ülke. Dolayısıyla Cenabı Allah devletimize zeval vermesin, milletimizin birliğini bozmasın. Allah bu feraseti, cesareti, meseleyi anlamış imanı yüksek milletimizi korusun, birliğimizi bozmasın."

- "Vatan namustur, geleceğimizdir"

Vali Çınar, Türkiye'nin saldırıldıkça devleşen ve büyüyen bir devlet olduğunu dile getirdi.

"Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Saldırıldıkça daha da büyüyoruz. Milletimiz daha da güçleniyor." diyen Ahmet Çınar, şu ifadeleri kullandı:

"Dolayısıyla Cenabı Allah'ın bize rahmet ettiğini, bizi sevdiğini ve koruduğunu hep beraber görüyoruz. Türkiye, inşallah bu dünyanın egemenleri dediğimiz bu zalim, mafya usulü çalışan ve insanlıktan nasipsiz bu güçlerin karşısında büyük bir devlet olarak tarihte, istikbalde yerini alacak ve dünyanın huzuruna büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye, kökleri binlerce yıl derinlere inen, büyük medeniyetler ve onlarca devlet kurmuş ve hep adil olmuştur. Vatan hepimiz için çok önemli. Namustur, gelecektir, varlığımızın devamıdır."

- "Birliğimizi bozamadıkça vahşileşiyorlar"

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise İstanbul ve akabinde Kayseri'de yapılan kalleşçe saldırılar sonucunda şehit olanlar için meydanlarda olduklarını belirtti.

Önce 15 Temmuz darbe girişiminin, daha sonra İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırıların düzenlendiğini anımsatan Durak, "Bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, birlik ve beraberliğimizi bozamadıkça da vahşileşiyorlar. Bizler bin yıldır bu topraklardayız. Bizler bu topraklarda doğup büyüdük. İnşallah çocuklarımız da bu topraklarda büyüyecekler. İslam'ın mayasıyla yoğrulmuş bu millet, Allah'ın izniyle binlerce yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadığı gibi, bundan sonra da yaşayacaktır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar şunu bilsinler ki acıyla yoğrulmuş bu vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi daha fazla kenetlemektedir."

Bitlis ve ilçelerindeki kanaat önderleri de platformda konuşma yaparak terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Dua ve şiirlerin okunmasının ardından kalabalık, kent merkezindeki Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Burada da bir süre slogan atan kalabalık, daha sonra dağıldı.

Mitinge, Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar