Bitlis'te AMATEM ve ÇEMATEM açılıyor

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: - "Madde bağımlılığı hükümetimizin öncelikli mücadele alanlarından biri. Artık biz de bu mücadeleyi ilimizde hızlı şekilde yapabileceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te AMATEM ve ÇEMATEM açılıyor

BİTLİS (AA) - Bitlis'te Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) açılacağı bildirildi.

AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bitlis'te sağlık alanında yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi.

Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında önemli bir adım olan AMATEM ve ÇEMATEM, 30 milyon liralık yatırımla bu yılın sonuna kadar kentte hizmete girecek.

Projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak inşaatı başlayacak olan tedavi merkezleri, Bitlis'te önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Kısa sürede hazırlıkları tamamlanarak hizmete girmesi planlanan bu merkezler sayesinde, alkol ve uyuşturucu bağımlısı hastalar yeniden hayata kazandırılacak.

Açıklamaya göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2018 yılı yatırım programına alınan projenin Bitlis için büyük önem arz ettiğine belirterek şunları kaydetti:

"Madde bağımlılığı hükümetimizin öncelikli mücadele alanlarından biri. Artık biz de bu mücadeleyi ilimizde hızlı şekilde yapabileceğiz. Uyuşturucuya bulaşmış vatandaşlarımıza çare, ailelerine de umut olacak bu merkezler sayesinde inşallah huzur ortamımızı korumaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bitlis'imize hayırlı uğurlu olsun."

Yorumlar