Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü?

Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü, kripto para balinaları yine mi devreye girdi? Kripto para piyasası haftanın ilk gününde hiç de hoş olmayan bir karışlama yaptı. Yatırımcıları ters köşe yapan bir düşüş yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin neden düşüyor, yine mi balinalar?

Bitcoin neden düşüyor, balinalar yine mi devreye girdi? Kripto para borsası bugün bir kez daha sert düşüşler nedeniyle hareketlilik yaşanıyor. Başta Bitcoin olmak üzere birçok para biriminde sert düşüşler yaşanıyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor, kripto para birimlerindeki bu düşüşün nedeni nedir?

Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin'de tarihi gelişmeye az bir süre kaldı. Kripto Para borsası Kraken, Bitcoin'de kasım ayında beklenen bir güncelleme yapılacağını ve bunun da tarihi bir gelişme olacağını açıkladı.

Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü?
Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü?

 

Kraken Intelligence tarafından hazırlanan rapora göre güncellemenin dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin'e birçok yeni özellik getireceği ifade edildi.

Taproot adlı güncelleme ile Bitcoin için yapılan en büyük değişikliğin yaşanacağı belirtildi. Güncelleme ile kullanıcıların gizliliklerinin de artacağı öne sürüldü. Tabii ki bu gelişmelerin Bitcoin'in düşüşüyle bir alakası olup olmadığı bilinmiyor. 

BITCOIN'DE SERT DÜŞÜŞ

Bitcoin haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Kripto para birimi gün içinde Bitcoin en düşük 44 bin 481 doları, en yüksek de 47 bin 660 doları gördü. Saat 13:35 itibarıyla 44 bin 700 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

BITCOIN NEDEN DÜŞÜYOR, KİM OYNUYOR?

Bitcoin'deki düşüşün sebebi tamamen "bitcoin balinaları" olarak bilinen yatırımcıların yaptıkları hareketlerden kaynaklanıyor. Bitcoin balinalarını yaptıkları yüklü miktarlardaki alımlar ve sonrasında yaptıkları satışlar bitcoini düşüren nedenler arasında yer alıyor.

Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü?
Bitcoin neden düşüyor son dakika 2021 kripto paralar neden düştü?

 

Kripto para analisti Will Clemente, "balina" olarak bilinen büyük yatırımcıların son aylarda şaşırtıcı bir oranda Bitcoin (BTC) satın aldığını belirtti.

Glassnode’dan gelen verilere atıfta bulunan Clemente, en az 1.000 BTC’ye sahip kişilerin, Mayıs ayında Bitcoin’de yaşanan düzeltmeden sadece iki ay sonra agresif bir şekilde BTC satın almaya başladıklarını açıkladı.

Burada gördüğünüz şey, 17 Temmuz’dan bu yana balinaların yaklaşık 8,80 milyar dolar değerinde 184.699 BTC satın aldığının resmidir.
Clemente 263.000 Twitter takipçisine Bitcoin’in bireysel yatırımcılar veya 10 BTC’den az sahibi olan kuruluşlar tarafından da satın alındığını belirtti.

Bireysel yatırımcıların ellerindeki Bitcoin miktarında da makro artış mevcut. Bu da bir boğa piyasasına benziyor.
Önde gelen analist, güçlü eller BTC biriktirmeye devam ettikçe Bitcoin’in önümüzdeki ay yükselmeye devam edeceğine inandığının altını çizdi.

Şu anda BTC’nin güçlü eller tarafından tutulmasıyla başka bir yükseliş eğilimine girdik. Ekim ayına kadar yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Kısa vadeli fiyat dalgalanmaları için türev verilerine göz atın.
Balinalar ve bireysel yatırımcıların yanı sıra Santiment, belirli bir BTC yatırımcı grubunun da lider kripto paraya yatırım yapmaya başladığını söylüyor.

100 ila 10.000 BTC’ye sahip olan Bitcoin milyonerleri, 6-9 Eylül arasında 70.000 BTC sattı ve fiyat yüzde 14,7 düştü. Aynı balinalar son üç günde 60.000 BTC satın aldı ve fiyatı tekrar yüzde 5 artırdılar.


 

Yorumlar