Bitcoin fiyatları sert bir şekilde düşüyor

ABD'de kripto paralarla ilgili alınan son kararla birlikte bir anda yükselişe geçen Bitcoin, son iki gündür yeniden sert bir düşüş yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin fiyatları sert bir şekilde düşüyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verdiğini açıkladı. Bu karar, kripto para piyasalarında hareketliliğe sebep oldu. SEC'in kararı, özellikle Bitcoin fiyatlarında dikkat çekici bir etki yarattı. Bitcoin, ETF emirlerinin gelmeye başlamasıyla 49 bin dolar seviyesini aşarak büyük bir yükseliş gösterdi. Ancak, bu yükselişin ardından Bitcoin fiyatı, yüzde 6,65'lik bir düşüşle 42 bin 755 dolar seviyelerine geriledi.

Ethereum Fiyatları ve SEC Başkanı Gensler'in Açıklamaları

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da bu durumdan etkilendi. Ethereum, yüzde 5,10'luk bir düşüşle 2 bin 539,2 dolar seviyelerine geriledi. SEC Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımının onaylandığını bildirdi. Gensler, Komisyonun Mart 2023'e kadar 20'den fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadığını hatırlattı. Ayrıca, ABD'de federal mahkemenin geçen yıl SEC'in Grayscale'in bu kapsamdaki başvurusunu reddetmesini hatalı bulduğunu anımsatarak, ileriye yönelik en sürdürülebilir yolun spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımını onaylamak olduğunu belirtti.

Bitcoin Fiyatındaki Değişim ve Tarihsel Perspektif

Bitcoin'in fiyatı, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonları onaylaması ve ETF emirlerinin gelmeye başlamasıyla Mart 2022’den bu yana ilk defa 48 bin doların üzerinde işlem görmüştü. Bu önemli yükseliş, piyasadaki yatırımcıların ve izleyicilerin dikkatini çekti. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin fiyatlarında görülen bu dalgalanmalar, kripto para piyasasının volatil doğasını ve düzenleyici kurumların kararlarının bu piyasalar üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Yorumlar