Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası

- Afyonkarahisar'daki şampiyona sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası

AFYONKARAHİSAR (AA) - Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da yapıldı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi sınırları içinde yer alan Akdağ Tabiat Parkı'nda düzenlenen şampiyonaya 81 ilden yaklaşık 150 sporcu katıldı. 15 kilometrelik parkurda oluşan 21 nokta hedefi en kısa sürede bulmak için çaba gösteren sporcular, Akdağ Tabiat Parkı'nın görsel güzellikleri eşliğinde yarıştı.

Yarışlar sonunda E20'de Osman Özaslangöz, K20'de Tuğçe Toprak, E21'de Yaşar İsmet Demiröz, K21'de Aynur Sevim, 40 yaş üstü erkeklerde Murat Türker Nazlıaka, kadınlarda Yasemin Kartal birinci oldu. Yeni başlayanlar kategorisinde ise erkeklerde Utku Uzun, kadınlarda Serap Demirel birincilik kürsüsüne çıktı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Tutulmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın her geçen gün spor, kültür ve alternatif turizm konularında gelişme gösterdiğini ifade etti.

Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası'nın bu gelişmelerin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Bu tür sportif etkinliklerin Afyonkarahisar'da yapılmasının, kentin turizm açısından bilinirliğini ve potansiyelini artıracağını düşünüyorum. Akdağ, önce milli park ilan edildi. Ardından da alternatif turizmin önemli bir merkezi haline geldi. Gerek konaklama, gerek doğal güzellikleri ve sportif alanları olarak Türkiye'nin artık aranılan bir yeridir. Bugün oryantiring anlamında önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Daha işin başındayız. Önümüzdeki birkaç yıllık süreçte bu bölgeyi Türkiye'de çok fazla duyacağız. Bundan yatırımcılarımız ve vatandaşlarımız büyük kazanç elde edecektir. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na buranın bu hale getirilmesinde gösterdiği ilgi ve desteğine çok teşekkür ediyorum."

Türkiye Oryantiring Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kemal Korkmaz, Akdağ Tabiat Parkı'nın oryantiring sporu için güzel bir alan olduğunu söyledi.

Yarışların büyük çekişme içinde geçtiğini belirten Korkmaz, "Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Valiliği, Sandıklı Belediyesi ve Sandıklı Kaymakamlığı tarafından desteklenen şampiyona sorunsuz ve güzel bir şekilde tamamlandı. Dereceye giren sporculara madalya ve kupa verildi. Şampiyonanın ilerleyen yıllarda da Afyonkarahisar'da yapılması için girişimlerde bulunacağız." diye konuştu.

Yorumlar