Birol Aygün'ün hedefi Avrupa'nın zirvesi

Milli boksör Birol Aygün, Avrupa Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor: "Sporcunun hedefi her zaman en üst basamaktır, bunun bilinciyle çalışıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Birol Aygün'ün hedefi Avrupa'nın zirvesi

Katıldığı şampiyonalarda birçok başarı elde eden 27 yaşındaki milli boksör Birol Aygün, mayıs ayında Ermenistan'da düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor.

Şampiyona öncesinde büyük erkekler kategorisinde 19-28 Şubat'ta Bulgaristan'da gerçekleştirilecek "73. Uluslararası Strandja Boks Turnuvası" ile 4-9 Nisan'da Polonya'da düzenlenecek "37.Uluslararası Felix Stamm Boks Turnuvası"na da katılacak milli sporcu, göstereceği performansla iddiasını kanıtlamaya odaklandı.

Çalışmalarını antrenörü İshak Tiryaki eşliğinde haftanın 6 günü çift idman yaparak sürdüren milli boksör, bu müsabakaların ardından mücadele edeceği Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

"Bütün müsabakalara aynı azimle hazırlanıyorum"

Birol Aygün, AA muhabirine, hedeflerini sınırlı tutmadığını ve bütün müsabakalara aynı azimle hazırlandığını söyledi.

Daha çok vücudu hazır tutmaya yönelik bir program uyguladıklarını anlatan Birol, "Avrupa Şampiyonası için iki turnuvayı da güzel geçirmem gerekiyor. Sporcunun hedefi her zaman en üst basamaktır, bunun bilinciyle çalışıyorum. Asıl hedefimiz Ermenistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası." dedi.

Antrenör Tiryaki: "Avrupa Şampiyonası'nda zirve yapabiliriz"

Antrenör İshak Tiryaki de milli boksörün fizik, kondisyon olarak iyi seviyede olduğunu belirterek, katılacağı organizasyonlardan başarılı sonuçlarla dönmesini beklediğini ifade etti.

Avrupa Şampiyonası öncesi iki turnuvanın da milli sporcu için ciddi bir sınav niteliğinde olduğuna işaret eden Tiryaki, "Asıl hedefimiz, milli sporcumuza mayıs ayına doğru form tutturmak. Birol 27 yaşına girdi. Çok tecrübeli bir sporcu. Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerini tanıyoruz. En güçlülerinden biri İtalyan rakibi, bir de Rus rakibi var. Bir sakatlık yaşanmazsa Avrupa Şampiyonası'nda zirve yapabiliriz." diye konuştu.

Yorumlar