Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 72. yıl dönümü

- Başbakan Yıldırım: "Yıllardır terörle mücadele eden bir ülkenin Başbakanı olarak terörizmle mücadelenin ancak uluslararası iş birliği ve dayanışma ile başarılabileceğine inanıyorum. Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümü vesilesiyle hiçbir sınır tanımadan bütün insanlığın emniyet ve huzurunu tehdit eden terörü bir kez daha lanetliyor ve terörle mücadelede uluslararası iş birliği çağrımızı yineliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 72. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, yıllardır terörle mücadele eden bir ülkenin Başbakanı olarak terörizmle mücadelenin ancak uluslararası iş birliği ve dayanışmayla başarılabileceğine inandığını belirterek, "Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümü vesilesiyle hiçbir sınır tanımadan bütün insanlığın emniyet ve huzurunu tehdit eden terörü bir kez daha lanetliyor ve terörle mücadelede uluslararası iş birliği çağrımızı yineliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklama göre Yıldırım, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 72'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin de kurucuları arasında yer aldığı Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başbakan Yıldırım, başta terörizm olmak üzere ekonomik kriz, çevre kirliliği, açlık, yoksulluk, göç ve insan ticareti gibi bütün dünyayı tehdit eden problemlerle mücadelede devletlerarası mutabakatın sağlanabileceği yegane makamın Birleşmiş Milletler olduğunu belirtti.

Türkiye'nin küresel barış ve güvenliğin temini, arabuluculuk, kalkınma, insani yardım ve çevre gibi birçok alanda çok önemli roller üstlendiğine dikkati çeken Yıldırım, ayrıca Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'in kuruluş amaçlarının gerçekleşmesi için 72 yıldır üstün gayret gösterdiğine işaret etti.

Binali Yıldırım, Türkiye'nin stratejik konumu, tarihi birikimi ve kültürel bağlarından kaynaklanan mesuliyet duygusuyla bölgesinde ve tüm dünyada güven ve istikrarın hakim olması için çetin bir mücadele verdiğini, 3 milyon sığınmacıya gösterdiği misafirperverlikle küresel vicdanın sesi olduğunu vurguladı.

Yıllardır terörle mücadele eden bir ülkenin Başbakanı olarak terörizmle mücadelenin ancak uluslararası iş birliği ve dayanışma ile başarılabileceğine inandığının altını çizen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümü vesilesiyle hiçbir sınır tanımadan bütün insanlığın emniyet ve huzurunu tehdit eden terörü bir kez daha lanetliyor ve terörle mücadelede uluslararası iş birliği çağrımızı yineliyorum. Bu anlamlı günün insanlığın barış ve refahı için vesile olmasını dileyerek Birleşmiş Milletler Günü'nü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Yorumlar