Birçok şehirde aynı anda elektrik arızası

Türkiye'nin 20'ye yakın şehrinde bu akşam aynı anda elektrik kesintisi yaşandı. Kesintinin BEDAŞ'ın elektrik sisteminden kaynaklandığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Birçok şehirde aynı anda elektrik arızası
Türkiye'de bu akşam aynı saatlerde 20'ye yakın şehirde birden elektrikler kesildi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda şehirde akşam saatlerinden itibaren ilçe ilçe elektrik kesintileri oldu. Kesintilerin neden kaynaklandığı konusunda net bir açıklama henüz yapılmazken; birçok şehirde aynı anda yaşanan durum geçen yıl Türkiye genelinde çöken sistemi akla getirdi. 

Konuyla ilgili BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada sorunun giriş bağlantı sistemlerinden kaynaklandığı belirtildi. BEDAŞ sorunun TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN ŞEHİRLER

İl merkezlerinde yer yer yaşanan elektrik kesintileri, çevre ilçelerde yoğunluk gösteriyor.
İşte akşam saatlerinde elektrik kesintilerinin görüldüğü şehirler şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin, Yalova, Kayseri, Düzce ve Adana. 

SADECE İSTANBUL'DA 8 İLÇEDE ELEKTRİKLER KESİK

İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki 8 ilçede elektrik kesintileri yaşanıyor. BEDAŞ, çeşitli bölgelerden enerji aktararak bu ilçelere kademeli olarak elektrik vermeye çalışıyor.

BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, saat 22.30'da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır, Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler: Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler ve Küçükçekmece'dir. TEİAŞ'tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak suretiyle kademeli olarak elektrik sağlayacaktır."

Bu arada, saat 23.30 itibariyle, Şişli, Sarıyer ve kağıthane'deki bazı bölgelerin de elektriğinin kesik olduğu öğrenildi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA BEDAŞ'TAN

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:Bugün saat 22:30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır. Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece’dir. TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır. Kamuoyu ile paylaşılması konusunu bilgilerinize sunarız.

Yorumlar