Bir vekil parti değiştirdi, Meclis'teki parti sayısı 10'a yükseldi

24 Haziran seçimlerinin ardından beş parti Meclis'e girdi. Bunlar AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'ydi. Bu partilerin yanı sıra Meclis'te diğer partilerin çatısı altında seçime giren bazı vekillerde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir vekil parti değiştirdi, Meclis'teki parti sayısı 10'a yükseldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki partili sayısı 10'a yükseldi. Bu sayının yeni kurulan partilerle 2023 seçimine kadar artması bekleniyor.

Beş siyasi partinin Meclis'e girdiği 24 Haziran seçimlerinden HDP'den Diyarbakır Milletvekili olarak seçilen Saliha Aydeniz, partisinden istifa ederek Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) üye oldu.

Geçtiğimiz 30 Kasım tarihinde yapılan 5. Olağan Kongresi'nde Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanlığı'na seçilen Aydeniz'in katılımı ile DBP TBMM'deki 10. parti oldu. Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı seçilmesinin ardından Aydeniz, değişikliği Meclis Başkanlığı'na da bildirdi.

MECLİS'TE 10 SİYASİ PARTİ VE 4 BAĞIMSIZ VEKİL VAR

Meclis'in sitesinde yapılan değişiklikle Demokratik Bölgeler Partisi Meclis'e giren partiler arasına katıldı. Öte yandan Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin yanı sıra, Saadet Partili 2, Türkiye İşçi Partili 2, Demokrat Partili 1 ve Büyük Birlik Partili 1 milletvekili bulunuyor.

Aydeniz'in de DBP'yi Meclis'te temsil etmesinin ardından Meclis çatısı altındaki siyasi parti sayısı 10'a çıkarken, 4 de bağımsız milletvekili bulunuyor.

Meclis'teki parti sayısı 10'a yükseldi

Yorumlar