Bir ülke daha Türkiye'ye silah satışını durdurdu

Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma çağrısında bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye silah satışının durdurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bir ülke daha Türkiye'ye silah satışını durdurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 9. gününde devam ediyor. 

Terör örgütü PKK'nın temizlendiği alanlarda arama tarama faaliyetleri sürerken batılı ülkeler terör örgütünü kurtarmanın yarışına girdi.

Türkiye'ye bir bir silah yaptırımı uygulayan ülkelere Almanya'da eklendi. 

Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma çağrısında bulunan Almanya Başkanı Angela Merkel, Türkiye'ye silah satışının durdurulduğunu açıkladı.

ALTAY VE DENİZALTI PROJESİ ETKİLENEBİLİR

Türkiye ile Almanya arasında bir çok savunma sanayi anlaşması bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Altay tankı için Almanya'dan alınan ekipmanlar ve devam eden denizaltı porjesidir.

8 ÜLKE SİLAH SATIŞINI DURDURMUŞTU

Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör devletine darbe indiren Türkiye'ye Almanya'dan hemen önce Fransa, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Kanada, İtalya, İngiltere ve Çekya da silah yaptırımı uygulamıştı. İspanya ise gerilimin daha da tırmanması durumunda "NATO sınırlarını koruma" kapsamında Türkiye'de bulunan Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini duyurmuştu.

ABD BAKANLARA YAPTIRIM UYGULADI

ABD Hazine Bakanlığı, bu hafta başında Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Savunma Bakanlıklarını yaptırım listesine almıştı. Bunun yanı sıra Washington yönetimi, iki ülke arasında ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı planlayan görüşmeleri de askıya almıştı.

Yorumlar