Bir mülteci daha kendini yaktı

Avustralya'nın kabul etmeyerek geri gönderdiği Somalili bir kadın kendisini yaktı

Google Haberlere Abone ol
Bir mülteci daha kendini yaktı
Avutralya'nın ülkeye kabul etmeyip, Nauru adasına gönderdiği Somalili bir kadın kendisini ateşe verdi. Mülteci kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu. 

Nauru adasındaki mülteci kampında bir hafta içinde ikinci kez bir mülteci Avustralya'nın mülteci politikalarını protesto etmek için kendisini ateşe verdi. 

21 yaşındaki Hodan adlı kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu. Nauru'daki acil yardım ekipleri taradından müdahale edilen Somalili kadının durumu ağır. 

Geçen hafta Çarşamba günü de İranlı bir mülteci Avustralya'nın sıkı iltica politikasını protesto etmek için kensini ateşe vermişti.

Avustralya ağır yaralanan Masoumouli adlı İranlı mülteciyi, bu haliyle bile kabul etmezken, Mülteciler için Doktorlar adlı örgütün çabaları da yeterli olmamış, İranlı mülteci Brisbane'de hayatını kaybetmişti. 

Avstralya hükümeti mültecileri kabul etmiyor.

'Tekneleri durdur' olarak bilinen bu mülteci siyaseti nedeniyle ülkeye ulaşmak isteyen mülteciler Papua Yeni Gine, Nauru ve Manus Adaları'ndaki kamplara gönderiliyor. 

Kamplardaki insani durum ise insan hakları tarafından sert ifadelerle eleştirilirken, mülteciler bu şartları protesto için eylem yapıyor. 

Yorumlar