"Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneli

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı Gülen) 'Amerika bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim' diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun" - "15 Temmuz, 1 dolara satın alınan taşeronlar eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimiydi. Darbecilerin milletimize karşı gösterdikleri acımasız tavır, sergiledikleri vahşet ve döktükleri kan gerçek niyetlerini açıkça ortaya koymuştur" - "Darbe girişiminde bulunanların amacı, ellerindeki modern savaş araçlarıyla şiddetli bir şekilde milletin üzerine gidip, sokakları, meydanları boşaltmak, kısa sürede ülkeye el koymaktı ama başaramadılar. Çünkü milletimiz tankların önünden kaçmak bir yana üzerine üzerine gitti"

Google Haberlere Abone ol
"Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneli

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı Fetullah Gülen) 'Amerika bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim' diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun." dedi.

Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Genel Merkezince düzenlenen "Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" panelinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasına "15 Temmuz gecesi istiklalleri ve istikballeri için verdikleri mücadelede, darbeciler tarafından alçakça şehit edilen 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, darbecilerin kurşunlarıyla, tankların paletleri altında, uçakların bombalarıyla, helikopterlerin ateşiyle yaralanan tüm gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum." diyerek başlayan Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesi kalbiyle ve dualarıyla mücadeleye destek veren her bir vatandaşa şükranlarını sundu.

Erdoğan, Türkiye'nin her köşesinde 16 Temmuz'dan itibaren ülkesini ve milletini korumak için 29 gece boyunca demokrasi nöbeti tutanlara, tarihin bu en alçak ihanet girişiminin üzerinden bir yıl geçtikten sonra 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için düzenlenen programlara iştirak eden ve edecek tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce yüz binin üzerinde indirilmiş hatm-i şeriflerin duasını yaptık ve şehitlerimizi unutmadık, inşallah unutturmayacağız." dedi.

Milletleri millet yapan sembollerin 15 Temmuz gibi karanlığa ve karanlığın aydınlığa döndüğü, kanlı saldırıların sinelerde söndürülüp zaferle neticelendirildiği, acıyla sevincin bir arada yaşandığı hadiselerden ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, Türk milletinin Çanakkale'den ve Kurtuluş Harbi'nden bir asır sonra yeniden kim olduğunu hatırladığı bir vakayla karşılaştığını belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Darbe girişiminde bulunanların amacı, ellerindeki modern savaş araçlarıyla şiddetli bir şekilde milletin üzerine gidip, sokakları, meydanları boşaltmak, kısa sürede ülkeye el koymaktı ama başaramadılar. Çünkü milletimiz tankların önünden kaçmak bir yana üzerine üzerine gitti. Ölüm kusan silahları görünce saklanmak bir yana darbecilerin yakalarına yapıştı. Üzerine acımasızca ateş açan, bomba yağdıran helikopterlere ve uçaklara baş kaldırdı, yumruk salladı. Hiç beklemedikleri bu tepki, darbecilerin planlarını bozdu, morallerini çökertti. Onları yönlendirenlerin kontrolü kaybetmelerine yol açtı.

15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı) 'Amerika bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim' diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun."

- "Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'örtülü darbe' değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya tarihinde milyonlarca insanın ölümü göze alınarak ve bütün bunlara hiç acımadan bu adımı atanları millet olarak affetmediklerini, Allah'ın bütün bu şehitlerin hesabını, intikamını soracağına ve alacağına inandığını da kaydetti.

Silahların, tankların, uçakların, helikopterlerin üzerine cesaretle yürüdüğü dünyada bir başka örneğin bulunmadığına da işaret eden Erdoğan, işte bunun için hep böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı iftihar ettiğini, kendilerini bu millete hizmetle görevlendirdiği için de ayrıca Rabb'e hamd ettiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra artık çok daha güçlü olduğunu, çok daha emin adımlarla aydınlık geleceğe doğru ilerlediğini dile getirdi.

15 Temmuz'un pek çok yönüyle konuşulması, tartışılması, üzerinde uzun uzun durulması gereken bir hadise olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz elbette en başta bir darbe girişimidir ama Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'örtülü darbe' değil. Kılıçdaroğlu, örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden izledi. Bu nasıl bir örtülü darbeyse. Kaldı ki nasıl bir örtülü darbe gel VIP'e, ondan sonra 'Tanklar gitti mi' diye sor. Tankların oradan çekildiğini öğren, beyefendi geldiği için işbirliği tuttukları tanklar oradan çekildi ve oradan Bakırköy'deki Belediye Başkanı'nın evine gitti. Neymiş? Oteller o akşam kapalı olduğu için otellerde yer bulamadı beyefendi, onun için belediye başkanının evine gitti. Örtülü darbe, kahve, çay. Bir tarafta oradan ekrandan örtülü darbeyi izliyor. 20'sinde 'örtülü darbe diyorsun' ama o gece, ayın 15'ini 16'ya bağlayan gece, nasıl bir örtülü darbe? Hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok, hiçbir zaman doğru konuşmadılar ve doğru olmadılar."

- "Çağrımıza anında bu millet cevap verdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un Türkiye'nin daha önce gördüğü 27 Mayıs'tan, 12 Mart'tan, 12 Eylül'den, 28 Şubat'tan çok farklı bir darbe girişimi olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuz'un amacının ülke yönetimini kontrol altına almak değil, milleti ve devleti topyekun esir almak olduğunu ifade etti.

Milletin 15 Temmuz'da hayatı pahasına sokaklara dökülmesinin bu gerçeği görmesinden kaynaklandığına işaret eden Erdoğan, "Menderes'te böyle bir tepki ortaya koyamadı milletimiz. Ama buradan çağrımıza anında bu millet cevap verdi. Çanakkale'de tüm güçleriyle Boğaz'a dayananlar ne istiyorsa ardından İzmir'den başlayarak Ankara önlerine kadar vatanımızı işgal edenlerin hedefi neyse 15 Temmuz'un gayesi de oydu. 15 Temmuz, 1 dolara satın alınan taşeronlar eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimiydi. Darbecilerin milletimize karşı gösterdikleri acımasız tavır, sergiledikleri vahşet ve döktükleri kan gerçek niyetlerini açıkça ortaya koymuştur." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar