Bir günde 46 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta bugün düzenlenen operasyonlarda 46 terörist etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Bir günde 46 terörist etkisiz hale getirildi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terörle mücadele kapsamında bugün düzenlenen operasyonlarda örgüte ağır darbe indirildi. Üç farklı ilin kırsal kesiminde düzenlenen operasyonlarda 46 terörist etkisiz hale getirildi. Ağrı'da ise bombalı araç infilak ettirildi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 19, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 39 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlayan ve devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristler ile sıcak çatışmaya girdi.

Operasyonlarda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 19, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalışıyorlardı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede de Şemdinli ilçesindeki 19 teröristin, Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirildikleri belirtildi.

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

Diyarbakır'dan jetler peş peşe havalandı

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla kalkan F16 savaş uçaklarının, Hakkari ve Tunceli kırsallarındaki operasyonlara destek verdiği ve terör örgütüne bomba yağdırdığı öğrenildi. Kentte hava hareketliliği sürüyor. Diyarbakır’da son zamanların en yoğun hava hareketliliği yaşandı. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla çok sayıda F16 savaş uçağı havalandı. Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken, kentte hareketlilik sürüyor. 

Ağrı'da bombalı araç infilak etti

Ağrı'da facinaın eşiğinden dönüldü. Teröristler tarafından saldırı için hazırlanan bomba yüklü araç, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde hedefine ulaşamadan patlatıldı. 

7 Terörist daha etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda 7 teröristin daha öldürüldüğünü, böylece ölü sayısının 46'ya yükseldiğini duyurdu.

Yorumlar