Bir çok ilde FETÖ operasyonu: 128 gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün esnaf yapılanmasına yönelik 5 ilde operasyon başlatılırken FETÖ'nün adliye ve ceza infaz kurumu yapılanması için Balıkesir merkezli 22 ilde ve mahrem imam yapılanmasına yönelik Konya merkezli 22 ilde operasyon başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bir çok ilde FETÖ operasyonu: 128 gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün esnaf ve iş adamları yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 54 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Aleyhlerinde ihbar, beyan, Bankasya hesap artışı, KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliği gibi deliller olan, ayrıca 43'ü hakkında örgütün sözde mütevellisi olduklarına dair ifadeler bulunan toplam 54 şüpheliyi yakalamak için İzmir merkezli İstanbul, Aydın, Kütahya ve Denizli illerinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

KONYA MERKEZLİ 22 İLDE FETÖ OPERASYONU

Öte yandan Konya merkezli başlatılan operasyonlarda ise FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasına mensup 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

BALIKESİR MERKEZLİ 11 İLDE FETÖ OPERASYONU

Balıkesir merkezli FETÖ'nün adliye ve ceza infaz kurumları yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlarda ise 24 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kaynak: Sonhaberler

Yorumlar