Bingazi'de "geçici ateşkes" başladı

- Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine bağlı güçler ile terör örgütü DEAŞ ve Ensaru'ş-Şeria arasında çatışmaların yaşandığı Kanfude bölgesindeki sivillerin tahliyesi için 6 saatlik "geçici ateşkes" başladı

Google Haberlere Abone ol
Bingazi'de "geçici ateşkes" başladı

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentine bağlı Kanfude bölgesindeki sivillerin tahliyesi için yürürlüğe gireceği açıklanan 6 saatlik "geçici ateşkes" başladı.

Bingazi'nin batısında yer alan Kanfude bölgesinde, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine (TM) bağlı güçler ile terör örgütü DEAŞ ve Ensaru'ş-Şeria arasında çatışmalar yaşanıyordu.

TM'ye bağlı Ordu Genel Komutanlığı Sözcüsü Albay Ahmed el-Mismari, dün yaptığı açıklamada, çatışmaların yaşandığı Bingazi kenti banliyösünde mahsur kalan sivillerin kurtarılması için 6 saatlik geçici ateşkes ilan edileceğini söylemişti.

DEAŞ ve Ensaru'ş-Şeria ise ateşkes konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Bir kısmında Tobruk merkezli güçlerin kontrolü sağladığı Kanfude'de, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye'den 18 ailenin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde aile ve onlarca çocuğun mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Sudan Dışişleri Bakanlığı ile uluslararası kuruluşlar daha önce yaptıkları açıklamada, bölgede mahsur kalan yabancı uyruklu işçilerin ve diğer sivillerin kurtarılması için güvenlik koridoru açılması çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar