Binance kimin? Binance batar mı?

Binance kimin, batar mı, sahibi kim, nereli ve hangi ülkede bulunuyor soruları son dönemlerde kripto para borsalarından bazılarının çökmesiyle birlikte bir kez daha önem kazandı. Binance'de işlem yapan yatırımcı, doğal olarak şirketin kime ait olduğunu da merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Binance kimin? Binance batar mı?

Binance kimin, batar mı sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında hangi ülkede bulunuyor? Kripto para borsalarında yaşanan sıkıntılar, bazı para borsalarının iflas etmesi veya batması sonrasında yatırımcılar işlem yaptıkları borsaları daha ince eleyip sık dokumaya başladı. Dünya genelinde kripto para konusunda en güvenilir platformlardan biri olarak değerlendirilen Binance'de şu ana kadar herhangi olumsuz durum yaşanmadı. Ancak bu, bundan sonra da yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.

Binance kimin, sahibi kimdir?
Binance'in sahibi Changpeng Zhao

 

Çünkü henüz yeni olan bu sektörde kimin ne olduğu ve olacağı belli değil. Peki, Binance kimin sahibi kimdir? 

Kripro para borsası Binance'nin sahibi Changpeng Zhao'dur. Adından da anlaşıldığı üzere aslen Çinli ancak Kanada vatandaşı bir iş adamıdır. 

Dünyanın en zengin iş insanları listesinde 2 milyar dolarlık servetiyle yer alıyor. 

Çin'in Jiangsu eyaletinde dünyaya gelen Changpeng Zhao, Çin'de profesörlük yaparken çeşitli nedenlerden dolayı ülkesinden kaçmak zorunda olan bir babanın oğluydu. 

Babasıyla birlikte 1980'li yıllarda Kanada'ya göçmek etmek zorunda kaldılar. 

Çocuk yaşlarda çeşitli işlerde çalışmaya başladı, hatta gençlik yıllarında McDonald's'ta da çalıştığı biliniyor. 

Üniversite yıllarından sonra yazılım sektöründe kendini geliştirmeya başladı.

Daha sonra Tokyo Borsası ile çalışmaya başladı.

Üniversite eğitimini Kanada'nın Montreal şehrinde bulunan  McGill Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri alanında tamamladı.

Zhao 2005 yılı itibariyle borsa sektörüyle ilgili çeşitli yazılımların geliştirilmesi konularında çalıştı.

Daha sonra Blockhain.info'da çalıştı. 

Sonrasında kendi kripto parasını ve daha sonra da aynı isimli Binance borsasını kurdu. 

Kısa süre içinde de dünyanın sayılı zenginleri listesine girmeyi başardı.

Binance kelimesi, finance (finans) ve binary (ikili) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. 

Listelediği altcoin’lerin sayısı bakımından neredeyse dünyada rakipsiz konumda olan Binance, kullanıcılarının sadece ABD Doları veya Bitcoin ile altcoin alıp satmalarını değil, hizmet sunduğu ülkelerin para birimi ile de altcoin alıp satabilmelerini sağlıyor.

Güvenirliği nasıl?

Binance'de şu ana kadar işlem yapan yatırımcılardan ciddi bir şikayet alınmadı.

Yoğun yatırımların yaşandığı bazı durumlarda bütün internet platformlarında yaşanan ve tolere edilebilecek kesintiler, yavaşlamalar yaşanmaktadır.

Örnek olarak en son Elon Musk'un 1,5 milyar dolarlık kripto para aldığını açıklamasından sonra birden Binance çökme notkasına gelmişti.

Binance batar mı?

Şimdi gelelim asıl soruya: Binance batar mı? Binance'nin şu anda kendi kripto para birimi 76 milyar dolarlık bir hacimle piyasada işlem görüyor. 

Binance'nin kendisi ise yukarıda belirttiğimiz gibi milyarlarca dolarla ifade edilen bir piyasa değerine ulaşmış durumda. 

Bütün bunlara rağmen yine bütün finansal şirketlerde olduğu gibi tabii ki Binance'nin de batma ihtimali her zaman vardır. 

Bu nedenle öyle hayati anlam ifade edebilecek miktarlarda yatırım yapmaktan kaçınmak en sağlıklı yol olur.

Özellikle de evini arabasını satarak kripto paraya yatırıp sonra da intihar eden insanların sayısında her geçen gün artış yaşanması durumun daha net olarak özetliyor.

 

Yorumlar