Binance batıyor mu? Binance hakkındaki İddiaların kaynağı nedir?

Binance hakkında bazı ülkelerde ortaya atılan "batıyor" iddialarının dayanağı merak ediyor. Kripto para dünyasında bir anda yayılan söylentinin kaynağı şirketleri batırmakta mahir olarak görülen Reuters'a dayanıyor. Peki, Binance batıyor mu? Binance hakkındaki İddiaların kaynağı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Binance batıyor mu? İddiaların kaynağı nedir?

Binance batıyor iddiaları kripto para dünyasında bir fısıltı halinde hızla yayılmaya başladı. Kurulduğundan bu yana yaptığı birçok tartışmalı haberle dünyaca ünlü birçok şirketin batmasına neden olan Reuters bir kez daha benzer bir haberle gündemde. Binance hakkında olumsuz bir hava esmesine neden olan haberin kaynağı Reuters'a dayanıyor. Peki, Binance batıyor mu? Binance hakkındaki İddiaların kaynağı nedir?

BINANECE BATIYOR MU?

Aslında Binance batıyor mu sorusunu sormak bile, diken üstünde duran kripto para dünyasında sert rüzgarların esmesine yeterli görülebilir. Bu nedenle bu tür ifadeleri kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. Ancak, habercilik tarihinde şu ana kadar tartışmalı haberlerle pekçok şirketin iflasına neden olan Reuters, şimdi de Binance'nin batabileceği algısının oluşmasına

Reuters'da dün yer alan bir habere göre ABD makamları, Binance hakkında "kara para aklama" suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor.

İddiaya göre ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcıları, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) dahil olmak üzere yöneticilere yönelik suçlamaları haklı çıkaracak kanıtlar olduğuna inanıyor.

Kaynaklardan ikisi, davaya dahil olan en az yarım düzine federal savcıdan bazılarının, halihazırda toplanan kanıtların borsaya karşı agresif bir şekilde hareket etmeyi ve kurucu CZ de dahil olmak üzere bireysel yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunmayı haklı çıkardığına inandığını söyledi.

HENÜZ ALINMIŞ BİR KARAR YOK

Adalet Bakanlığı yetkilileri, elde edilen delillerin CEO CZ’ye dava açılması için yeterli olacağını düşünüyor. Fakat yetkililer bu konuda fikir birliğine varmış durumda değiller.

Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından Binance’in avukatlarıyla olası savunma anlaşmaları konusunda görüşüldüğü belirtildi. Binance ise “ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişi” hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söylüyor.

ESKİ BİR KONU

Elde edilen son haberlere göre, araştırma ve soruşturma süreci 2018 yılından beri devam ediyor ve bu kapsamda daha önce Binance’den bilgi talep edilmişti.

Yorumlar