Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım kaza yaptı

Binali Yıldırım ve milletvekili Şamil Ayrım'ın içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Peki, Şamil Ayrım kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım kaza yaptı

Binali Yıldırım ile Şamil Ayrım'ın içinde bulunduğu araç Zengilan'da kaza yaptı. İkilinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretine eşlik eden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım’ın içinde bulunduğu araç, Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptı.

Yıldırım ve Sayın Ayrım'ın sağlık durumlarının iyi olduğu ve kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü’de bir hastaneye götürüldükleri belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala'nın da kendilerine eşlik etmek üzere Bakü’de kaldığı açıklandı. 

Aracın şoförünün de genel sağlık durumu iyi olduğu kaydedildi.

ŞAMİL AYRIM KİMDİR?

Şamil Ayrım 1950 yılında Tuzluca'da dünyaya geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden Gemi İnşa ve Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Türkiye Gemi Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Deniz Nakliyat T.A.Ş. Genel Müdür Danışmanlığı, 20. Dönem Iğdır, 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştır.

DYP ile Iğdır'dan katıldığı 1995 Türkiye genel seçimleri'nde partisi aldığı %17 oyla, milletvekili çıkaramayan HADEP'in ardından 2. sırada yer alarak milletvekili seçildi.[1] 1999 Türkiye genel seçimleri'nde ise Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçildi.[2] 2018 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti'den İstanbul milletvekili olarak seçildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar