Binali Yıldırım: Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete'yi ziyaret etti. Yıldırım, ziyareti sırasında, "Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım: Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum

Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı, 28. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 23 Haziran İstanbul seçimleri kapsamında yaptığı çalışmaları sırasında Milli Gazete’nin Sefaköy’deki tesislerini ziyaret etti. Milli Gazete Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, Milli Gazete GYY Mustafa Kurdaş ve yayın kurulu üyelerinin katıldığı sohbet ortamında geçen ziyarette 23 Haziran seçimlerine ilişkin konular da konuşuldu.

Binali Yıldırım'dan Milli Gazete'ye ziyaret

Sohbetin soru – cevap kısmında Yıldırım, kendisine yöneltilen anket sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim her zaman söylediğim bir şey vardır. En doğru anket sandığa yansıyan sonuçlardır. Son zamanlarda anketler yanıltıcı olabiliyor. Farklı durumları var anketlerin. Bize gelen sonuçlara göre birbirine yakın olarak gözüküyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Milli Gazete’yi ziyaret etti. Samimi ve sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Binali Yıldırım, gazetemiz yayın ekibiyle de bir araya geldi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Milli Gazete’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Milli Gazete İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş tarafından karşılanan Yıldırım, Milli Gazete yayın kurulu ve editörleriyle yemek yedi ve seçimlere ilişkin soruları yanıtladı.

"MİLLİ GÖRÜŞ, İSLAM DAVASININ KÖKÜDÜR"

Mühendislik eğitimi aldığı üniversite yıllarında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yerli, milli ve kalkınmacı söylemlerinden etkilendiğini söyleyen Yıldırım “Erbakan Hocamızı anlatmaya gerek yok. Mekanı cennet olsun. Hiçbir zaman şöhret peşinde olmadı. 1974 Kıbrıs Harekatı’ndaki görevini ve etkisini herkes biliyor ama kendisi başbakan yardımcısı olduğu için devlet kuralları gereği dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in ismi daha çok ön plana çıktı. Milli Görüş, İslam davasının köküdür.” açıklamasında bulundu.

SAADET PARTİLİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM

31 Mart seçim sürecinde AKP hükümet kanadından Saadet Partililere yöneltilen çirkin ithamlardan rahatsız olduğunu belirten Yıldırım “Siyasetin sert rüzgârlarında konjonktürel olarak yanlış anlaşılacak, maksadını aşacak söylemlerde bulunmuş olabiliriz. Bunun için Saadet Partisi mensubu kardeşlerimiz incinmiş olabilir. Bu ülkede bakanlık yapmış, başbakanlık yapmış bir kardeşiniz olarak Saadet Partililerden özür diliyorum. Eğer böyle hatalar varsa bundan biz de sorumluyuz. Kardeşlerimizi incittiyse haklarını helal etsinler. Saadet Partilileri ayrıştırmak, ayrı bir yere koymak gibi bir görevimiz olamaz. Seçimler gelir geçmez biz her zaman birbirimizin yüzüne bakacağız” ifadelerini kullandı.

"TEMEL KARAMOLAOĞLU’NU TAKDİR EDEN BİR İNSANIM"

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde AKP’li siyasetçiler tarafından Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na yöneltilen yakışıksız ifadeleri benimsemediğini söyleyen Yıldırım; “Temel Karamollaoğlu’nu takdir eden bir insanım. Temel bey bilgisiyle tecrübesiyle bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuş, ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak işler yapmıştır. Temel beye bunun dışında başka bir sıfat asla yakıştıramam. Yöneticiler düzeyinde kırıcı ve yanlış anlaşılmaya müsait şeyler söylenmiş olabilir. Bunlar için de tekrardan özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

2 ADAYLI ORTAK YAYIN ELEŞTİRİSİ

Yıldırım, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi’nin de adayı olmasına rağmen İstanbul seçimlerinde 2 adayla ortak televizyon yayını yapılmasının demokratik olup olmadığına yönelik soruya; “Gönül arzu ederdi ki bütün adaylar programda yer alsınlar ama bu mümkün olmadı. Bunu biz konuştuk kendi aramızda fakat bizim tek başımıza verebileceğimiz bir karar değildi. Diğer adayları daha az önemli diye nitelemek istemiyorum fakat İstanbul kamuoyu ittifakın iki adayı üzerinde toplanmış gözüküyor. O yüzden bir kamuoyu beklentisi olarak iki aday olarak bir araya geldik. Herkes programı izledi. Nihayetinde seçmen kararını verecek. Ümit ederim İstanbullular geleceklerini belirleyecek en isabetli adayı tercih ederler.” cevabını verdi.

"ANKET SONUÇLARI BİRBİRİNE YAKIN"

Seçim anketlerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Yıldırım, “Ben şahsen anket yaptırmıyorum ama partimiz düzenli anketler ve saha araştırmaları yapıyor. Ben hep söylerim en doğru anket sandıktan çıkan ankettir. Anketler son zamanlarda yönlendirmeye yönelik sonuçlar da doğuruyor. Anketlerimiz yapılıyor. Sonuçlarda bir sıkıntı yok. Elimize ulaşan rakamlarda sonuçların neredeyse birbirine yakın olduğunu görüyoruz.” dedi.

Yorumlar

Ihsan erdemli bir davranış ama pkk ile ortak saadet bunu istemez