Binali Yıldırım kanal ve sunucu tercihini açıkladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, HDP destekli Millet İttifakı adayı ile yapacakları canlı yayın tartışması için sunucu olarak Uğur Dündar'ı tercih ettiğini söyledi. Yıldırım, kanal tercihi olarak ise, kanaldan ziyade ortak kullanılabilecek bir stüdyoda canlı yayının yapılması ve bütün kanalların ortak yayın yapmalarından yana olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım kanal ve sunucu tercihini açıkladı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan program ile ilgili, 'Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulululara, vatandaşlara duyurması daha doğru' dedi. Yıldırım, sunucu konusunda da Uğur Dündar'ı tercih ettiğini söyledi.

Yıldırım, Kastamonu Belediyesini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın dolu dolu geçtiğini söyledi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan canlı yayın programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bunula ilgili iki partinin yetkilileri görüşme yapıyor, detayları konuşuyorlar. Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulululara, vatandaşlara duyurması daha doğru. 'Yok bu kanal oldu, şu kanal olmadı' gibi tartışmalardan kurtulmuş olunur. Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar'ı tercih ederim ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah."

Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz ziyaretleri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yıldırım, "Ziyaretten geriye ne kaldı. Devletin valisine ağır küfür, hakaret, devletin polis ve memurlarına ağza alınmayacak sözler. Siyaset içerisinde olan herkesin mutlaka ve mutlaka insanlara karşı gerekli hassasiyeti göstermesi icap eder. Dolayısıyla CHP adayının Ordu Valimize söylediği, söz ben buradan tekrarlamaktan hicap duyarım, onun için söylemiyorum, asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. İstanbul gibi bir dünya şehrini yönetmeye aday olan birinin böyle sözler söylemesi asla ve asla hoş görülemez. Özür dilemesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR'DAN İLK CEVAP

Uğur Dündar ise, Binali Yıldırım'ın kendisini tercih etmesiyle ilgili olarak, "teşekkür ederek" seve seve kabul edeceğini söyledi.

Yorumlar