Binali Yıldırım istifa edeceğini açıkladı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı sebebiyle tartışma konusu olan Meclis Başkanlığı görevinden ne zaman istifa edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım istifa edeceğini açıkladı

SonHaberler | Haber Merkezi

AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı görevinden ne zaman istifa edeceğini açıkladı. CNN Türk ekranlarında canlı yayın programına katılan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, uzun süre tartışma konusu olan Meclis Başkanlığı görevinden 18 Şubat tarihinde istifa edeceğini söyledi. Yıldırım: "Adaylık başvurum yapıldığından itibaren istifa edeceğim. Resmi başvuru tarihi 18 Şubat'ta bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu üzerinden kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, 16 yaşında geldiği İstanbul'da ömrünün geçtiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında hiç bir görüş ayrılığı bulunmadığını söyleyen Yıldırım, duruşu ile alakalı yöneltilen soruya ise "Duruşumda bir sorun yok! Duruş başka omurgasızlık başka." şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başlıkları şöyle: 

O sıralar CHP adayı "İstanbul, Ankara'dan yönetilemez" dedi. Ben ona cevap olarak dedim. Çünkü İstanbul, Ankara'ya, Ankara da İstanbul'a muhtaç. Gelir kaynakları Ankara'dan geliyor. Merkezi yönetimle belediyelerin, yerel yönetimlerin ahenk içerisinde çalışması esastır. Aksi takdirde yönettiğimiz insanlar mağdur olur, her şey yüz üstü kalır. Bu sözü söyleyen arkadaşımız kısa süre sonra genel başkanımız talimat verdi, "Belediyeler ücretler şöyle olacak, böyle olacak" dedi. Hatırlamak lazım İstanbul 90'lı yıllarda ne haldeydi? 2000'den sonra doğanlara İstanbul'da su olmadığını, Haliç'in pis koktuğunu söyleseler herhalde "Annemiz, babamız hayal" gördü diye bize şaşarlardı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ OLMAZ"

Adaylığımla Cumhurbaşkanlığı arasında görüş ayrılığı diyorsunuz değil mi? Acayip! Yani soru acayip! Sayın Cumhurbaşkanımızla hiçbir şekilde görüş ayrılığımız olmaz. Konuşur, istişare ederiz, anlaştığımız konular, olur anlaşamadığımız mesele olur, karara bağlarız, iş bitmiştir.

"BİZ İSTANBUL'DA ÇALIŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanımızın hayatı insanlarla haşır-neşir olmakla geçmiş. Cumhurbaşkanımız rahatı sevmez, rahat etmek isteyenleri hiç sevmez. Onun için Cumhurbaşkanımızla çalışmak hiç de kolay bir şey değil. Cumhurbaşkanımız seçimlerde belki de hepimizden fazla çalışacak. Biz İstanbul'da çalışacağız. Cumhurbaşkanımız bütün Türkiye'yi dolaşacak. Hükümetin, yerel yönetimlerin projelerini, hizmetleri enine boyuna anlatacak.

"DURUŞUMDA BİR SORUN YOK!"

Olumlu bir insanım. Yani ne demek duruşum yok. Benim duruşum bellidir, duruşum millete hizmettir. Duruşta bir sorun yok. Duruş başka, omurgasızlık başka. Hizmeti ibadet bilirim, milletim ne dediyse ben onu yaparım. Liderimle beraber millete hizmet yolundayım. Bundan sonra da elimizden geldiğince en güzel şekilde, İstanbul bize fırsat, yetki verirse en güzel hizmeti İstanbul'a yapacağız. Biz bunu Türkiye'de yaptık, şimdi çok daha detaylısını İstanbul için yapacağız.

Yorumlar