Binali Yıldırım Erzincan'daki maden sahasında konuştu

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da toprak kaymasının yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım Erzincan'daki maden sahasında

Binali Yıldırım, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında incelemelerde bulundu. Resmi açıklamalara göre 9 işçinin göçük altında kaldığı olayla ilgili konuşan Yıldırım, toprak kayması yaşanan alanda siyanür riskinin olmadığını belirtti.

"Alan, geniş bir alana yayılıyor, yaklaşık 300 dönümlük bir bölge. Burada milyon metreküp mertebesinde bir toprak hareketi söz konusu," diyen Yıldırım, yığma işleminin yapıldığı açık maden sahasının etrafında kaymalar meydana geldiğini ifade etti. Göçük altında kalan 9 işçinin bulunması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

KİMYASALLARIN SAKLANMA ŞEKLİ

Yıldırım, ayrıştırma işlemi sonrası ortaya çıkan kimyasalların ayrı bir yerde depolandığını ve çevre güvenliğinin sağlandığını vurguladı. "Herhangi bir heyelan veya başka bir hareket söz konusu değil," diyerek, toprak kayması yaşanan bölgede siyanürün bulunmadığını tekrarladı.

Siyanür gibi zehirleyici maddelerin bulunabileceği ihtimaline karşın, "binde bir ihtimal bile olsa" alınan önlemleri açıklayan Yıldırım, membran kullanılarak çevresel tedbirlerin alındığını dile getirdi.

Yorumlar