Binali Camgöz kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Binali Camgöz isimli organize suç örgütü lideri ve çetesine yönelik İzmir'de düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Binali Camgöz ve çetesine operasyon, 22 gözaltı

Binali Camgöz ve çetesine son dakika operasyon. İzmir'de düzenlenen operasyonda aralarında Binali Camgöz'ün de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ancak operasyonlarda 35 kişi yakalanırken, Camgöz ve diğer adamları ise bulunamadı.

Elebaşılığını firari Binali Camgöz'ün yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik İzmir merkezli operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 57 şüpheliden 35'i yakalandı.

Son dakika haberine göre, suç örgütüne yönelik ulaşılan yeni deliller kapsamında 57 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, Aydın ve İstanbul'daki 60 adrese operasyon düzenlendi.

Binali Camgöz kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
Binali Camgöz

 

Operasyonda 35 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda, 4 tabanca 1 pompalı tüfek, 80 fişek ile 26 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Binali Camgöz'ün de aralarında olduğu firari 22 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÖNCEKİ OPERASYONLAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz'ün elebaşı olduğu yasa dışı yapılanmayla ilgili daha önce yürütülen soruşturma kapsamında 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olaylar arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğramasının da yer aldığı bildirilmişti.

Toplam 38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, kasten yaralamaya teşebbüs, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek, silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmesiyle sanık sayısı 54'e çıkmıştı.

Yurt dışında olduğu belirtilen suç örgütü elebaşı Binali Camgöz ise yakalanamamıştı.

Binali Camgöz'ün İzmir ve çevresinde cinayet, çek senet tahsilatı, yaralama, adam kaçırma, alıkoyma, haraç alma ve işkence gibi çeşitli suçlardan sabıkası olduğu, bu nedenle kaçarak yurt dışında firari yaşadığı biliniyor. 

Rusya ve Balkan ülkeleri arasında sürekli olarak konumunu değiştiren ve son olarak Gürcistan'ın Batum kentinde olduğu belirlenen firari Binali Camgöz'ün talimatlarıyla hareket eden şüphelilerin, uyuşturucu madde kullandığını iddia ettikleri kişileri darp edip, bunu da cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri ve kayıtları da Camgöz'e ilettikleri öğrenildi.

Camgöz'ün ise uyuşturucuya karşı mücadele ediyormuş gibi gözüküp sempati kazanmak için bu kayıtları sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüldü. Sosyal medyadaki bu paylaşımları beğenip, öven kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


 

Yorumlar