BİM'de neden 2 kapı var, BİM'e neden iki kapıdan giriş yapılıyor, bütün mantıklı cevaplar?

BİM'de neden 2 kapı var bütün mantıklı cevapları sizin için derledik, topladık, buraya taşıdık. Bunlar arasında size en mantıklı gelen neyse nedeni de odur.

Google Haberlere Abone ol
BİM'in giriş kapılarındaki esrarengiz sır nedir?

BİM'de neden 2 kapı var, BİM'e neden iki kapıdan giriş yapılıyor, neden markete iki kapıdan geçilerek giriliyor, neden sadece girişte var da çıkışta tek kapı var soruları son dönemlerde özellikle meraklı gençler arasında yaygın şekilde soruluyor.

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan BİM, ürünleri, zamları veya indirimleri dışında bir de kapılarıyla da sık sık gündeme geliyor.

Bilindiği üzere BİM'in girişleri iki ayrı kapıdan oluşuyor.

Markete girmek isteyen müşteri iki kapıyı geçmek zorunda kalıyor. Kapıların ilki dışarıya ikincisi ise içeriye doğru açılır.

BİM'de neden 2 kapı var bütün mantıklı cevaplar?
BİM'de neden 2 kapı var bütün mantıklı cevaplar?

 

Markete giren birçok insan haliyle neden iki kapılı bir sistem kullanıldığını merak ediyor.

Son dönemlerde zincir marketin Türkiye genelindeki şubeleri artınca doğal olarak soruları sormaya başlayan insan sayısı da artıyor.

BİM'de neden 2 kapı var sorusunu biraz incelediğimizde internette konunun hayli tartışıldığını gördük.

Yapılan tartışmaların genel olarak birkaç fikir üzerinden ilerlediği; ancak ortaya atılan her fikrin de karşı fikirlele mantıklı tezlerle çürütüldüğünü gördük.

BİM'de neden 2 kapı var bütün mantıklı cevaplar?
BİM'de neden 2 kapı var bütün mantıklı cevaplar?

 

Yani özetle BİM'de neden 2 kapı var sorusuna birçok cevap; ancak o cevapları da çürüten ve onları mantıksız bulan birçok açıklama var.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ TEZLER VE ANTİTEZLER

Sizler için internetteki tartışmalarda, BİM'de neden 2 kapı var sorusuna cevap olarak verilen bütün şıkları buray aldık. Aynı zamanda bu şıkları çürüten karşı tezleri de...

İşte BİM'de neden iki kapı var sorusunun en mantıklı 4 nedeni:

1. NEDEN:

Hava sıcaklığını bir seviyede tutmak. İddiaya göre marketin içindeki hava sıcaklığını belli bir oranda tutmak veya aniden soğuyup aniden ısınmasını ve dolayısıyla içeride nem oluşmasını engellemek için çift kapılı bir sistem uygulanıyor. Ancak bu fikir bazı haklı tezlerle çürütülüyor. Şöyle ki;

Karşı görüşte olan ve olayı çürütecek soruları olanlar, "Peki o halde neden çıkış kapısı tek" diye soruyor. Haklı olarak tabii ki.

2. NEDEN:

Hırsızlık olaylarına karşı yavaşlatıcı, personele zaman kazandırmak. İnternette en çok öne sürülen tezlerden biri de iki kapının, güvenlik bulundurmayan BİM marketlerde hırsızlara karşı bir kalkan olarak kullanıldığıdır. Düşünüldüğün de "Hırsıza kilit tutmaz" sözü akla geliyor ve çift kapının hırsızı hiç bir şekilde durduramayacağı düşüncesi ağırlık basıyor.

Hırsızlık olayı için konulduğu düşüncesini çürütenler de yine aynı şekilde hırsızların çıkış kapısından da çıkabileceğini belirterek bu tezi de çürütüyor.

3. NEDEN:

Toptancıların sabah erken saatlerde ürün bıraktığı iddiası. İki kapı sorularına cevap olarak verilen en yaygın tezlerden biri de kapıların arasındaki boşluk üzerinedir. İddiaya göre sabah erken saatlerde mal dağıtımına çıkan toptancılar malları bu ara boşluğa bırakıyor, sonrasında ise personeller malları buradan içeri alıyor. İddiaya göre dıştaki kapının anahtarı toptancılarda, içtekinin ise personelde bulunuyor.

Bu iddiayı da çürütenler var. Zira toptancıların veya ekmekçilerin ekmek bırakacağı kadar büyüklükte bir alan yok.

4. NEDEN:

Hijyenik sistem iddiası.. En çok dillendirilen bir diğer iddia ise hijyenik bir sistem oluşturma düşüncesinin kalıntısı olarak kaldığıdır. İddiaya göre marketlerin ilk kuruluşunda burada müşterilerin hijyenik bir alanda dezenfenkte edildikten sonra içeri alınması düşünüldü. Ancak bu sistemin çok masraflı olduğu düşünüldü ve fikirden vazgeçildi.

Bu iddiayı çürütenler ise, "Madem fikir uygulanmadı kapılar neden hala yapılıyor" cevabını veriyor.

Hasılı; en mantıklı olan seçenek 1. numaralı seçenek gibi görünüyor. Çünkü buradaki seçeneğe bakıldığında çift kapılı sistemlerin dünya genelinde nerelerde kullanıldığı ve neden kullanıldığıyla ilgili bilgi veriyor.

Uzay araçlarında, denizaltı araçlarında ve basıncın önem arz ettiği mekanların tamamında çift kapılı sistem kullanılıyor.

Bu nedenle ilk şıkta belirtilen neden her zaman için daha mantıklı geliyor.

Konuyla ilgili şu ana kadar BİM'in sahibi veya yöneticilerinden bir açıklama gelmedi.

BİM KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

BİM marketler ilk olarak 1995 yılında İstanbul'da kuruldu.

Şirket "Toptan fiyatına perakende satış" sloganıyla kurulmuştu.

BİM marketlerinin kurucuları şunlardı:

Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç. 

Ancak 2019 yılında "toptan fiyatına parekende satış" sloganını terk ederek, "Yüksek kalite, düşük fiyat" sloganını benimsedi.

Süpermarket alanında faaliyette bulunan ve daha fazla ürün çeşidi satışını gerçekleştiren yeni modelini ise FİLE markasıyla 2015 yılında hizmete sundu.

BİM kimin ve sahibi kimdir, kim kurdu, kime satıldı, kimin marketi
BİM kimin ve sahibi kimdir, kim kurdu, kime satıldı, kimin marketi

 

BİM marketlerin halihazırdaki sahipleri ve yönetim kurulu üyeleri şöyle: 

İcra Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş

İcra Kurulu Üyesi, COO ve GPC Başkanı Galip Aykaç

İcra Kurulu Üyesi ve CFO Haluk Dortluoğlu

Operasyon Komitesi Üyesi Ürfet Nacar

Operasyon Komitesi Üyesi İlkay Zengin

Operasyon Komitesi Üyesi ve GPC Üyesi Tolga Şahin

Operasyon Komitesi Üyesi Uğur Kıvrak

Operasyon Komitesi Üyesi Murat Dalgıç

Operasyon Komitesi Üyesi Faruk Öztürk

Operasyon Komitesi Üyesi Umut Baba

Satınalma Genel Müdürü ve GPC Üyesi Aynur Çolpan

Kamuoyunda BİM'in patronu olarak bilinen Mustafa Latif Topbaş kimdir?

BİM'İN SAHİBİ MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR, NERELİDİR?

Mustafa Latif Topbaş 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ahmet Afif Topbaş’ın kardeşidir. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

Kadir Topbaş ile bir akrabalığı var mı? Mustafa Latif Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık ilişkisi yoktur.

Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. adında tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak 1961 yılında iş hayatına başlamıştır. İlerleyen zamanlar da muhtelif sanayi ve ticaret şirketlerinde kurucu ve idareci olarak görev yapmıştır.


 

Yorumlar