BİM hediye mesajı veya hediye çeki gerçek mi?

BİM hediye mesajı veya hediye çeki gerçekten de zincir market tarafından mı gönderiliyor yoksa dolandırıcıların işi mi? İşte işin gerçeği:

Google Haberlere Abone ol
BİM hediye mesajı veya hediye çeki gerçek mi?

BİM hediye mesajı ya da hediye çeki gerçek mi yoksa dolandırıcılık mı? BİM'den SMS yoluyla birçok vatandaşın cep telefonlarına son günlerde gönderilen mesajlar dikkat çekiyor.

Hediye çeki ve hediye çekilişi mesajları adı altında farklı dolandırıcı grupları tarafından farklı insanlara gönderiliyor. 

Ekonomik krizde zaten durumu iyi olmayan vatandaşın vicdansız dolandırıcılar tarafından istismar edilmesi, hayallerinin ve umutlarının alçakça yıkılması hiç durmuyor. 

Hemen hemen her gün farklı markaların isimlerini kampanyalarını kullanan dolandırıcılar, saf ve temiz duygulu vatandaşları ağına düşürerek dolandırmaya çalışıyor. 

Son olarak Birleşik Mağazalar A.Ş. yani kısaca BİM market zinciri de eklendi. Dolandırıcılar “BİM’den 300 TL değerinde hediye çeki kazandınız, 24 saat içinde müşteri hizmetlerini arayınız,0888298****” mesajlarını EFM adlı SMS servisinden gönderiyorlar. Mesajda verilen numarayı ararsanız telefon faturanıza yansımak üzere sizden bir miktar para çekiyorlar.

‘Cep telefonu kazandınız’, ‘Hediye çeki kazandınız’ şeklinde gelen ve bilgilerinizi isteyen SMS'lere itibar etmeyin ve en yakın polis merkezine başvurun. EGM bu dolandırıcılık yöntemi hakkında sık sık uyarılarda bulunuyor.

Dolandırıcılar tarafından uygulanan bir başka yöntem ise çekilişli hediye mesajı yöntemidir. 

İşte o hediye mesajı:BİM hediye mesajı veya hediye çeki gerçek mi?

 

Yorumlar