Bilim Kurulu Üyesi Akın: Toplum kontrolü kaybetti

Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Akın, koronavirüs konusunda toplumun kontrolü kaybettiğini belirterek, uzman olmayanların yorum yapmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bilim Kurulu Üyesi Akın: Toplum kontrolü kaybetti

Koronavirüsün Türkiye'de son dönemlerde yeniden yayılma alanı bulmasıyla ilgili bilim adamlarından uyarılar geldi. Bilim Kurul üyelerinden Prof. Dr. Levent Akın, toplumun kontrolü kaybettiğini söyledi. 

Halk sağlığı uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuştu. Akın, toplumun koronavirüs salgınında kontrolü kaybettiğini dile getirdi ve uzman olmadığı halde ekranlarda koronavirüse ilişkin bilgi aktaranları eleştirdi.

Koronavirüs yorgunu haline gelen toplumun, "umursamazlık" içine doğru iteklendiğini dile getiren Akın, "Toplum kontrolünü kaybetti" ifadelerini kullandı.

Medyada görünmekten kaçınan Prof. Akın'ın bu aşamada eleştirisi, uzmanı olmadığı halde ekrana çıkma telaşı içinde bilgi aktaranlara ilişkin, "Ben de bazen televizyonlarda kendilerini dinlediğimde şaşırıyorum" yorumunu yaptı.

Akın, "Deniliyor ki lise ve üniversiteye giriş sınavları neden yapılıyor, niçin ötelenmiyor. Şunu görmüyorlar ki o sınav ötelendiğinde sınav soru ve kağıtlarını hazırlayıp basan yüzlerce insan bir o süre kadar daha hapis hayatı yaşayacak. Sınavın yapılmasında alınan önlemler açısından sıkıntı yok. Önemli olan riayet edilmesi…" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de şu ana kadar 2 milyon 900 bin test yapıldı, bunlardan 186 binin testleri pozitif çıktı. Şu ana kadar 4 bin 927 kişi hayatını kaybetti. Son olarak 20 Haziran Cumartesi günü yapılan 41 bin 100 testten 1248 yeni vaka tespiti yapıldı. Son gün 22 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan iyileşen hasta sayısı ise 1312 olarak kayıtlara geçti.

K-POP TEHLİKESİ GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR

 

Yorumlar