Bilgi Üniversitesi'nde kadınlar standına saldırı

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü bahçesinde iki öğrenci grubu arasında yaşanan arbedede bir kişi hafif yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Bilgi Üniversitesi'nde kadınlar standına saldırı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul kampüsü bahçesinde iki öğrenci grubu arasında çıkan arbedede bir kişi hafif yaralandı. Alınan bilgiye göre, kampüs bahçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla stant açan öğrencilerle dışarıdan geldikleri belirtilen başka bir öğrenci grubu arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin arbedeye dönüşmesi üzerine bir kız öğrenci başından hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. İhbar üzerine kampüse gelen polis ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA AÇIKLAMA

Konuyla ilgili okuldan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 8 Mart 2017, Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak santralistanbul kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır. Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir. Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır. Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir.

Yorumlar