Bileğine ne Avrupa ne dünya dayanabildi

- Yaklaşık 3 yıl önce başladığı bilek güreşinde, 4'ü uluslararası 9 madalya kazanarak adından söz ettirmeyi başaran bedensel engelli milli sporcu Fatih Kamuz, yeni şampiyonluklarla başarısını sürdürmeyi hedefliyor - Arkadaşlarının "Demir Bilek" adını taktığı Fatih Kamuz: - "Bu süreçte kimsenin profesyonel desteğini almadım. Sadece milli takımlardaki ablalarım ve ağabeylerimle kendi aramızda güreştik." - "2020 Paralimpik Oyunları'na bedensel engelli bilek güreşi girerse amacım burada da şampiyon olmak"

Google Haberlere Abone ol
Bileğine ne Avrupa ne dünya dayanabildi


ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN/EREN BOZKURT - Bilek güreşine yaklaşık 3 yıl önce başlayan milli sporcu Fatih Kamuz, Türkiye şampiyonalarında 5, Avrupa ve dünya şampiyonalarında 4 altın madalya kazanarak bedensel engeline rağmen rakiplerinin bileğini bükmeyi başardı.

Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine henüz 15 yaşındayken bilek güreşiyle tanışan Fatih Kamuz, kısa zamanda önemli başarılar elde etti.

Kentteki çeşitli spor salonlarında çalışmalarını yapan Fatih, Türkiye'de 55 kiloda katıldığı organizasyonlarda 2015'in nisan ayında sağ kolda, aralık ayında ve 2016'nın nisan ayında iki kolda da Türkiye şampiyonlukları elde ederek 5 altın madalya kazandı.

Daha sonra milli takıma seçilen Kamuz, 21-29 Mayıs'ta, Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda her iki kolda altın madalyaya uzanmayı başardı.

Bulgaristan'ın Sofya şehrinde, 2-9 Ekim'de düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ise hem sağ hem sol kolda altın madalya kazanan milli sporcu, 3 yıl önce başladığı bilek güreşinde 4'ü uluslararası, 9 madalya elde etti.


- "İdmanları, küçük bir masada yaptım"

Engelli-engelsiz ayrımı yapılmadan düzenlenen organizasyonlarda kazandığı madalyalarla öne çıkan ve arkadaşlarının "Demir bilek" yakıştırması yaptığı Fatih Kamuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hırslı bir sporcu olduğunu söyledi.

Fatih Kamuz, zor şartlarda idmanlar yaptığını vurgulayarak "Bu süreçte kimsenin profesyonel desteğini almadım. Sadece milli takımlardaki ablalarım ve ağabeylerimle kendi aramızda güreştik. Küçük bir masada idman yaptık. 2020 Paralimpik Oyunları'na bedensel engelli bilek güreşi girerse amacım burada da şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.

Maddi ve manevi anlamda, yetkililerden destek beklediğini dile getiren Fatih, "Bu basit bir spor dalı değil. Beslenmesiyle idmanıyla profesyonel destekler almak gerekiyor. Buradan yetkililere sesimi duyurmak istiyorum. Buraya kadar kendim geldim. Daha iyi yerlere gelebilmem için ülkemi daha iyi temsil edebilmem için buradan sonra birinin elimden tutması lazım." diye konuştu.

Yorumlar