Biden'ın Putin'e Küfürleri Sonrası Rusya'dan cevap

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim kampanyası sırasında Vladimir Putin'e yönelik küfür içerikli sözleri sonrası, Kremlin'den gelen sert yanıt uluslararası gündemi meşgul ediyor. Detaylar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Biden'ın Putin'e Küfürleri Sonrası Rusya'dan cevap

ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyası kapsamında katıldığı bir etkinlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ağır sözler sarf etti. The Hill'in raporuna göre, Biden California'nın San Francisco kentindeki bir bağış toplama etkinliğinde konuştu.

Biden, konuşmasında sürekli nükleer çatışma endişesine ve en temel varoluşsal tehdidin iklim değişikliği olduğuna değindi. Ancak en çok dikkat çeken kısım, Putin'e yönelik küfür içeren ifadeler kullandığı bölümdü.

TRUMP'A DA ELEŞTİRİ

Ayrıca, Biden eski ABD Başkanı Donald Trump'ı, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın cezaevindeki durumu hakkında Putin ile konuşmamakla eleştirdi. Biden, Navalnıy'ın durumundan Putin'i doğrudan sorumlu tutarak, onun zehirlenmesi, tutuklanması ve hapishaneye gönderilmesiyle ilgili sert ifadeler kullandı.

KREMLİN'DEN YANIT GECİKMEDİ

Biden'ın bu sözlerine Kremlin'den hızlı bir yanıt geldi. Dimitri Peskov, Kremlin Sözcüsü ve Putin'in güvendiği isimlerden biri, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada Biden'ın ifadelerini kınadı. Peskov, "Bu, Amerika Birleşik Devletleri için bir utançtır" şeklinde konuştu.

Yaşanan olay, ABD ve Rusya arasındaki zaten gergin olan ilişkileri daha da karmaşık bir hale getirdi. İki ülke arasındaki diplomasi ve iletişimin geleceği, bu tür açıklamaların ardından daha da merak konusu oldu.

Yorumlar