Biden'dan İsrail hükümetini kızdıracak kararname

ABD Başkanı Biden, Filistin'deki işgal güçlerinin şiddete başvurmaları halinde yaptırım uygulanmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Biden'dan İsrail hükümetini kızdıracak kararname

ABD Başkanı Joe Biden, Washington DC'deki Capitol Hill'de düzenlenen Ulusal Dua Kahvaltısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Ürdün'deki ABD üssüne yapılan saldırıda hayatını kaybeden ABD askerlerini anarak başladığı konuşmasında, dünyadaki acı ve tutkuyu anladığını vurguladı. Biden, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaları da gündeme taşıyarak, bölgedeki zor şartlar altında yaşayan insanlar için dua ettiğini ve barış, güvenlik, haysiyet için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki esirlerin evlerine dönmesi ve bölgedeki insani krizin hafifletilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

BATI ŞERİA'DAKİ YERLEŞİMCİLERE YÖNELİK YAPTIRIM KARARNAMESİ

Biden ayrıca, Batı Şeria'daki şiddet olaylarına karışan Yahudi yerleşimcileri hedef alan bir başkanlık kararnamesini imzaladığını duyurdu. Bu kararname, şiddet eylemlerine karışan kişi ve kuruluşlara ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

EL-BİRE YAKINLARINDA KAÇAK YERLEŞİM BİRİMİ KURULMASI

Batı Şeria'daki El-Bire kenti yakınlarında, İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından yeni bir "kaçak yerleşim birimi" kurulduğu belirtildi. Burka Köy Meclisi Başkanı Sail Kenan, köy arazileri üzerinde kurulan bu yerleşim biriminin, bölgede daha önce kurulan yerleşim yerlerine bağlanmasını amaçladığını ifade etti. Kenan, bu arazilerin Filistin halkının özel mülkiyeti olduğunu ve yerleşimcilerin İsrail ordusunun desteğiyle hareket ettiğini aktardı.

FİLİSTİN HALKININ MÜLKİYET HAKLARI VE YERLEŞİMCİLERİN FAALİYETLERİ

Söz konusu arazilerin Filistin halkına ait olduğunu ve tapularının mevcut olduğunu vurgulayan Kenan, İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimciler tarafından bölgeye yönelik taciz ve saldırıların arttığına dikkat çekti. 7 Ekim 2023'ten bu yana artan bu faaliyetler, bölgedeki gerginliği daha da artırmış durumda.

Yorumlar