Beyoğlu'nda sürpriz kitaplar

- Beyoğlu'nda bir kitabevi, kitapların kapak ve tasarımından ziyade içeriğini öne çıkarmak ve okunan kitap çeşitliliğini artırmak için ilk olarak ABD'de başlatılan "Blind date with a book" uygulamasıyla okurlara sürpriz kitaplar sunuyor - Uygulamayla kahverengi paket kağıdına sarılan kitapların üzerine eserin içeriğiyle ilgili birkaç anahtar sözcük yazılıyor. Okuyucu sadece bu sözcüklerden yola çıkarak kitabı satın alıyor. Daha çok roman türünde kitaplara uygulanan bu sürpriz paketlerden artık ne çıkarsa bahtınıza...

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda sürpriz kitaplar

İSTANBUL (AA) - TANSEL PARLAK - Beyoğlu'nda bir kitabevi, kitapların kapak ve tasarımından ziyade içeriğini öne çıkarmak ve okunan kitap çeşitliliğini arttırmak için ilk olarak ABD'de başlatılan "Blind date with a book" uygulamasıyla okurlara sürpriz kitaplar sunuyor.

Sürpriz kitap uygulaması hakkında AA muhabirine bilgi veren kitabevi yöneticilerinden Ünal Savaş, kitaplara gösterilen ilginin beklediklerinden çok fazla olduğunu söyledi.

"Blind date with a book" olarak bilinen uygulamanın ilk olarak ABD'de bir kütüphanede, çoğunlukla aynı kitapların okunduğunun fark edilmesiyle başladığını ve bunun daha sonra hızlı bir şekilde kitapçılar arasında da yaygınlaştığını aktaran Savaş, bu uygulamanın amacının kitapların kapak ve tasarımlarından ziyade içeriğine dikkati çekmek ve okunan kitap çeşitliliğini arttırmak olduğunu belirtti.

Kitabevi olarak bu uygulamayı İstanbul'a taşıyarak daha eğlenceli bir alışverişin yanında okunan eser çeşitliliğini artırmak istediklerini vurgulayan Ünal Savaş, özellikle gençlerin bu kitaplara yoğun ilgi göstermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Savaş, sürpriz kitapların hazırlanma şekliyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Biz daha çok roman türünden kitapları seçiyoruz, kitapları tamamen kahverengi paket kağıdıyla kaplayıp hediye paketleri haline getiriyoruz. Daha sonra bu paketlerin üzerine okurların içerikle ilgili tahmin yürütebilecekleri anahtar sözcükler yazıyoruz. Yani insanlar bu kitaplardan birini almaya karar verirken sadece üzerinde yazan sözcüklerden yola çıkarak alıyor. Kitabın kapağını ve arkasında yazan tanıtım yazısını görmüyor."

Ünal Savaş, sürpriz kitapların özel günler için hediye olarak da çok tercih edildiği bilgisini vererek, uygulamanın yayılmasından mutlu olacaklarını kaydetti.

Yorumlar