Beyoğlu'da sokak hayvanları için eylem

- Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin ve kötü muamelenin önüne geçilmesi için Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'da sokak hayvanları için eylem

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'da, hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin ve kötü muamelenin önüne geçilmesi için eylem yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen grup üyelerine, bazı vatandaşlar da hayvanlarıyla katılarak destek verdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı eylemde, mevcut 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yapılacak yasal düzenlemelerin STK, baroların hayvan hakları komisyonları, akademisyen ve bilim adamlarının katılımıyla şekillendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Özellikle hayvana şiddet ve kötü muameleye hapis cezasının acilen getirilmesi istendi.

Grup adına açıklama yapan Adana Barosu Hayvan Hakları Savunucuları Komisyonu Başkanı Avukat Gülşah Görür, hayvan hakları kanununun kapsamlı bir şekilde ele alınarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Erzincan Orduevi’nde henüz iki aylık yavru bir kediyi acımasızca işkence yaparak öldüren kişinin işlediği hunharca suç karşılığında 2 bin 252 lira idari para cezası uygulanarak, bu kişi serbest bırakılmıştır. Ve bu durum toplumda telafisi mümkün olmayan bir tahribat oluşturmuştur. Çağdaş bir toplumda yaşam hakkına saygı öncelikli olmalıdır. Mevcut siyasi iktidar tarafından ivedi olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda önerdiğimiz yönde değişiklikler yapılarak işlenen katliamların ve şiddetin önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Grup üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar