Beylikdüzü'nde toplu açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - "Kandil öyle diyorsa, İmralı böyle diyorsa, Pensilvanya'daki FETÖ çetesinin başı böyle diyorsa o zaman biz doğru yoldayız. Onun için şu 20 gün çok çalışmamız lazım. Beylikdüzü, sandıkları patlatmaya hazır mı?" - "Şunu çok iyi biliyoruz. Milletimiz bugüne kadar bize boyumuz, posumuz, kaşımız, gözümüz için oy vermedi. Milletimiz yaptığımız hizmetlere, yapacağımız hizmetlere bakarak bize destek verdi" - "İsviçre... Benim posterimi yapmışlar parlamentonun önüne şakağıma da silahı dayamışlar 'Erdoğan'ı öldürün.' diyorlar. Ya, sizin her yeriniz silah olsa ne yazar... Rabbimin tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez. Biz bu yola öyle çıktık, öyle devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Beylikdüzü'nde toplu açılış töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kandil öyle diyorsa, İmralı böyle diyorsa, Pensilvanya'daki FETÖ çetesinin başı böyle diyorsa o zaman biz doğru yoldayız. Onun için şu 20 gün çok çalışmamız lazım. Beylikdüzü, sandıkları patlatmaya hazır mı?" dedi.

Erdoğan, Beylikdüzü'ndeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçe halkına, "Türkiye'yi ülkenin ve milletin geleceği, projesi, planı, hayali olanların yönetmesi" ve "Her şeye karşı çıkanların değil, millete hizmet edenlerin ülkeyi yönetmesi" için "evet" deyip demediğini sordu.

"Hayır" diyenlerin kim olduğunu anlattığını dile getiren Erdoğan, "Dolayısıyla kişi sevdikleriyle beraberdir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil öyle diyorsa, İmralı böyle diyorsa, Pensilvanya'daki FETÖ çetesinin başı böyle diyorsa o zaman biz doğru yoldayız. Onun için şu 20 gün çok çalışmamız lazım. Beylikdüzü, sandıkları patlatmaya hazır mı? Şunu çok iyi biliyoruz. Milletimiz bugüne kadar bize boyumuz, posumuz, kaşımız, gözümüz için oy vermedi. Milletimiz yaptığımız hizmetlere, yapacağımız hizmetlere bakarak bize destek verdi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994-99 döneminde İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı yaptığını, göreve geldiğinde İstanbul'un çöp dağlarından geçilemediğini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Susuz muydu? Hava kirliliğini biliyorsunuz. Haliç'i biliyorsunuz. Bunları iki yıl içerisinde hallettik mi? Sizlere İstanbul'umuz da büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet ettim. Yanlış yapmadım, hatalarımız olabilir ama İstanbul'umuzu o çöp dağlarından kurtardık. Hava kirliliğinden kurtardık. Susuzluktan... Hatırlayın. Su bidonlarıyla anneler su taşındınız küvetlere, onlardan kurtardık. Şu anda İstanbul'umuzun böyle bir sorunu kalmadı. Bunlarla da kalmadık. O günden bugüne aynı zihniyetimiz İstanbul'da iktidar. İşte şu anda belediye başkanımız metrobüslerle raylı sistemlerle hamd olsun buralara kadar artık geliniyor. Bakın nereden, nereye."

Bu bölgelerin, o zamanlar gecekondu olduğunu ama artık modern bir ilçe haline geldiğini ifade eden Erdoğan, eksikler olsa da yaptıklarının ortada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl başbakanlık yaptığını, 2,5 yıl da cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, Türkiye'nin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne getirildiğini anlattı.

Erdoğan, eğitimde yaptıklarının ortada olduğunu vurgulayarak, "75 üniversitemiz vardı şu anda 181 üniversitemiz var. Şimdi üniversitemiz olmayan il yok. Bütün illerde var. Burs, kredi, hepsinin önü açık." bilgisini verdi.

Bunlarla da kalmadıklarını, eğitimde 270 bin derslik yaptıklarını, milli bütçenin yüzde 50'sini eğitime ayırdıklarını kaydeden Erdoğan, insana önem vereceklerini aktardı.

Hastanesi bulunmayan ilçenin olmadığını, artık helikopter ve jet ambulansların bulunduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çünkü insan her şey. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Ona çalışıyoruz. Televizyonda rahmetli o programı yaptı, o programda malum ana muhalefetin başının SSK başkanı olduğu zaman ne halde olduğunu Savaş Ay gösteriyor. İzlediniz değil mi? İşte bunları anlatın. Bununla kalmadık. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol var, biz 14 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 25 havaalanı vardı şimdi bu 59 havaalanı oldu. Yüksek hızlı tren diye bir şey var mıydı? Ama şimdi yüksek hızlı trenimiz var ve bu yaygınlaşıyor."

- "Batı, onun için çıldırıyor"

Marmaray'ı 3 senede 200 milyon insanın kullandığını, şimdi de dünyanın bir numaralı havalimanını yaptıklarını, gelecek yılın ilk çeyreğinde bunu açacaklarını dile getiren Erdoğan, havalimanının ilk yıl 90 milyon yolcu kapasitesinin olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2023'te asgari 150 milyon. Bak nereden nereye geldik. Onun için kıskanıyor bizi. Batı, onun için çıldırıyor. İsviçre... Benim posterimi yapmışlar parlamentonun önüne şakağıma da silahı dayamışlar. 'Erdoğan'ı öldürün.' diyorlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar, Rabbimin tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez. Biz bu yola öyle çıktık, öyle devam ediyoruz." dedi.

Bu sırada vatandaşların "Dik dur eğilme" şeklinde slogan atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ondan hiç endişeniz olmasın. Biz, beşer planında kimsenin önünde eğilmedik, sadece ve sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik o kadar." diye konuştu.

- "Hızla yola devam edeceğiz"

Erdoğan, 1961 yılında IMF borçlanmalarının başladığını dile getirerek, göreve geldiklerinde IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlarının olduğunu ifade etti.

Göreve geldiklerinde bunları ödemeye başladıklarını, 2013'te IMF'ye borçları sıfırladıklarını ve şu anda IMF'nin Türkiye'ye borcunun kalmadığını anlatarak, "Ey Kılıçdaroğlu senin bundan haberin var mı? Bunlar öyle durup dururken olmadı. 27,5 milyar dolar Merkez Bankasının döviz rezervi vardı. Hamd olsun şu anda 115 milyar doların üzerinde rezervimiz var. Bak nereden nereye geldik.Biz üretiyoruz ya." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart'ta Çanakkale'de olduklarını ve 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attıklarını hatırlatarak, İstanbul Boğazı'nın içine bir de 3 katlı köprü yapacaklarını anlattı.

Alandaki gençlere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nedense bu Kılıçdaroğlu, gençlere taktı. İstediği kadar taksın. 30'dan 25'e biz indirdik ve şimdi de 18-25 yaş aralığındaki gençlerimize parlamentoyu açıyoruz. 'Seçme hakkı varsa seçilme hakkı da olacak.' dedik. Şimdi 18 ile 25 yaş arasındaki gençlerin parlamentoya girmesine 'evet' mi? Ben gençlerimize inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal ne diyor? 'Cumhuriyeti gençlerimize emanet ettim.' diyor. Peki bu adam (Kılıçdaroğlu) 'Ben Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başkanıyım.' diyor. Peki o zaman niye cumhuriyetin kendisine emanet edildiği bu gençleri parlamentoda görmek istemiyorsun? Niye rahatsın oluyorsun? Bu oyunu da bozmaya var mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele keserek, eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Bu sırada konuşan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 339 milletvekiline teşekkür ederek, "Zira onlar parlamentoda üzerilerine düşeni yaptılar. Şimdi millet olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Fakat bence burada AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerim, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim, Saadet Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim, CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarım, özellikle bir olalım diyorum, beraber olalım diyorum ve dağdaki teröristlerin verdiği talimata uyanlarla beraber olmayalım diyorum. Dağdaki teröristlerin verdiği talimata uyanlarla beraber olmayalım diyorum. Tamam, bir olacağız, beraber olacağız, iyi olacağız. 20 gün durmak yok. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracıyla geldiği Beylikdüzü'nde araçtan inerek Cumhurbaşkanlığı otobüsüne geçti. Otobüsten vatandaşlara el sallayan Erdoğan'a yol kenarlarında bekleyen vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.

Toplu açılış törenin yapıldığı alanda Türk bayrağı ve "evet" flamaları dalgalandırıldı. Alana üzerinde "21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih'in 18 yaşındaki torunları burada evet diyor", "15 Temmuz'da nöbet 16 Nisan'da evet" pankartları asıldı. Bazı vatandaşlar töreni, alanı gören evlerinin pencerelerinden seyretti.

Erdoğan'ın alana gelişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Sık sık "Recep Tayyip Erdoğan", "İdam isteriz", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atıldı. Erdoğan, ikindi ezanının okunması sırasında konuşmasına ara verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsunu Türk bayrağının içine alan bir tablo hediye etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı bakanlıkların tamamlandığı eserlerin açılış kurdelesi kesildi. Erdoğan, bu sırada "18 yaş şöyle bir eline kaldırsın. 25 yaşa kadar olanlar da bir elini kolunu kaldırsın. Hadi bakalım. Siyaset için de daha gayret. Bütün eserler Beylikdüzü'ne ve Beylikdüzü'nün güzel insanlarına hayırlı olsun." dedi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bazı milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)

Yorumlar